Εφημερίδα Κοινωνική

Μέρα παρά μέρα «τα σπάνε» στα Εξάρχεια: 15 επιθέσεις το μήνα!

 Breaking News

Μέρα παρά μέρα «τα σπάνε» στα Εξάρχεια: 15 επιθέσεις το μήνα!
22 Μαΐου 2017

Κάθε δεύτερη μέρα γίνονται επεισόδια στα Εξάρχεια τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2017, καθώς βάσει των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΑΣ, από την Πρωτοχρονιά μέχρι και τις 30 Απριλίου είχαν καταγραφεί 59 συνολικά επιθέσεις!

Αναλογικά, αυτό σημαίνει 15 επιθέσεις το μήνα, κατά μέσο όρο, είτε εναντίον αστυνομικών είτε άλλων στόχων, όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος». Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι τα χτυπήματα αυτά είναι σχεδόν διπλάσια από πέρυσι, καθώς καθ” όλη την διάρκεια του 2016 καταγράφηκαν 89 επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, εκ των οποίων οι 32 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Ήδη φέτος, κατά του ΠΑΣΟΚ έχουν καταγραφεί 22 χτυπήματα, ένα από τα οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν επίσης έγιναν βανδαλισμοί σε κάδους και σε αυτοκίνητα.

Το 2015 είχαν καταγραφεί 46 επιθέσεις, εκ των οποίων 26 στο ΠΑΣΟΚ και το 2014 40 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 21 στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτό που επισημαίνεται από την αστυνομία πάντως είναι πως οι συλληφθέντες για τα επεισόδια αυτά είναι νεαρής ηλικίας, από 16 έως 25 ετών και μάλιστα ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετοί αλλοδαποί. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις Ισπανοί και ένας Ρώσος, ενώ όπως σημειώνει το «Έθνος», η δράση της «διεθνούς των μπαχαλάκηδων» δεν είναι πρωτόγνωρη στην Ελλάδα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ