Εφημερίδα Κοινωνική

Κρατικές Κατασκηνώσεις: Αιτήσεις στους Δήμους και κόστος συμμετοχής

 Breaking News

Κρατικές Κατασκηνώσεις: Αιτήσεις στους Δήμους και κόστος συμμετοχής
22 Μαΐου 2017

Από το υπ. Εργασίας ενεκρίθη ο καθορισμός ποσού συμμετοχής «30,00» ευρώ για τους κατασκηνωτές (παιδιά – ηλικιωμένοι), που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις του Κρατικού Προγράμματος που θα λειτουργήσουν οι εξουσιοδοτημένοι Δήμοι για το έτος 2017. Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι καθώς και των οικογενειών που είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΚΕΑ δεν θα καταβάλλουν συμμετοχή. Τα άτομα με αναπηρίες δεν θα καταβάλλουν συμμετοχή ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που θα συμμετέχουν.

Κάθε εξουσιοδοτημένος Δήμος που θα λειτουργήσει κατασκηνώσεις του Κρατικού Προγράμματος, θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα, που ο κατασκηνωτής, εφόσον επιλεγεί, θα καταθέτει το ποσό συμμετοχής του και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν το διπλότυπο της απόδειξης κατάθεσης της Τράπεζας στον Διαχειριστή της κατασκήνωσης με την υποχρέωση να ενημερώσει τον οικονομικό σύμβουλο αυτής. Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν θα συμμετέχει τελικά στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τη συμμετοχή των κατασκηνωτών θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των κατασκηνώσεων. Η κίνηση των λογαριασμών αυτών θα γίνεται μετά από εισήγηση των Διοικητικών Συμβουλίων των κατασκηνώσεων και έγκριση του οικείου Δημάρχου.

Στις Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις φιλοξενούνται:

Α. παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, που έχουν ανάγκη παραθερισμού.

Β. ηλικιωμένοι είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι, εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Γ. ενήλικοι με αναπηρίες εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.

Για το έτος 2017 ο αριθμός των φιλοξενουμένων θα ανέλθει σε 9.220 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1224 7/4/2017


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ