Εφημερίδα Κοινωνική

Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

 Breaking News

Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης
28 Μαΐου 2017

Τρεις ημέρες μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου τα κόμματα συνεχίζουν τις ανακοινώσεις και την αντιπαράθεση με το θέμα της τρομοκρατίας να μπαίνει ξανά στο επίκεντρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως προσπαθεί να στήσει «ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού» και καταδικάζει την πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας.

Αναλυτικά:

Την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ.Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο.

Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες.

Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση πως σιωπά απέναντι στον διχαστικό λόγο.

Η ανακοίνωση της Πειραιώς:

Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή. Όσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θανάση Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στο «Ε» δήλωσε ανήσυχος όχι μόνο από την τρομοκρατική επίθεση, αλλά και από τις αντιδράσεις των επόμενων ημερών.

«Οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς, σε καταστάσεις έξω από τη δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε «Τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία και στην κοινωνία δεν μπορούν να λυθούν με τέτοιους τρόπους. Αυτά λύνονται μόνο με την πολιτική ξανά στο προσκήνιο και όχι με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος όχι μόνο είναι αδιέξοδος, αλλά και επικίνδυνος για τη χώρα μας».

Θέση για το ζήτημα πήρε και το ΚΚΕ, το οποίο σε σχόλιό του επισημαίνει χαρακτηριστικά: Όσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ