Εφημερίδα Κοινωνική

Η τοποθέτηση του Κώστα Κατσαφάδου πάνω στο 2ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 Breaking News

Η τοποθέτηση του Κώστα Κατσαφάδου πάνω στο 2ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
19 Μαΐου 2017

Για ανικανότητα και ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης που δεσμεύουν τη χώρα «σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι τουλάχιστον το 2021» έκανε λόγο κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Βουλευτής «συνεχάρη» την Κυβέρνηση γιατί όπως είπε κατάφερε μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση να μειώσει 18% τις συντάξεις, να μειώσει το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ, στα 8.600 ευρώ και στη συνέχεια στα 5.680 ευρώ «γεγονός που δείχνει την ευαισθησία σας απέναντι στους κοινωνικά αδύναμους αφού και οι πλούσιοι των 460 ευρώ το μήνα πλέον θα πληρώνουν εφορία.»

Αναφερόμενος στο 2ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες τιμωρώντας όσους κατάφεραν να επιβιώσουν από το νόμο Κατρούγκαλου, κόπηκαν σωρεία επιδομάτων, αλλά και ειδικών μισθολογίων των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών, ενώ περιορίστηκε το κονδύλι του πετρελαίου θέρμανσης στα 58 εκατομμύρια, από 204 εκ που ήταν το 2014, «γιατί ως γνωστό καταφέρατε να μην κάνει κρύο στην Ελλάδα όπως λέει και ένα τραγούδι.»

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% για ιατρικές δαπάνες φυσικών προσώπων, αλλά και στα αποτελέσματα του νόμου Παρασκευόπουλου σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας.

«Αυτά όμως είναι θέματα ήσσονος σημασίας για εσάς. Συγχαρητήρια λοιπόν στον πρωθυπουργό για όλα τα παραπάνω. Γιατί έμεινε πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του. Γιατί κατάφερε μέσα σε 2,5 χρόνια να φέρει 2 μνημόνια και μάλιστα για να πρωτοτυπήσει το 2ο χωρίς χρηματοδότηση. Γιατί αν δεν ήταν αυτός αντί για 5 δις μέτρα που θα ψηφίσετε θα έπρεπε να πάρουμε 210 δις, αφού τον πίεζαν για 42 φορές περισσότερα, όπως δήλωσε ο ίδιος. Βέβαια υπάρχει και το παραμύθι με τα αντίμετρα, αυτά που για να ισχύσουν θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω και αφού έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% ,πράγμα αδύνατο, και πάρουν την έγκριση όπως ρητά λέει τα άρθρο 15 από τους δανειστές και κυρίως από ΔΝΤ, τότε όσοι Έλληνες έχουνε επιβιώσει θα δουν την εφαρμογή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που δεν μπορεί να πιάσει ακόμα το ΑΕΠ του 2014.

«Ένα είναι σίγουρο: Όταν στηρίζεσαι μόνο στον λαϊκισμό και την δημαγωγία, όταν διχάζεις το λαό για να έχεις μόνο πολιτικά οφέλη αδιαφορώντας για το εθνικό καλό και όταν βασίζεσαι στο ψέμα, εθισμένος στην γοητεία της εξουσίας και την δύναμη που απορρέει από αυτή, ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες στιγμές για μία χώρα, τότε η αποκαθήλωση έρχεται σύντομα και με θόρυβο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

 Δείτε αναλυτικά την ομιλία του:

«Κυρίες και Κύριοι της κυβέρνησης παρακολουθώντας αυτές τις 3 μέρες δεν μπορώ από το να μην σας συγχαρώ για τις επιτυχίες σας.

Καταφέρατε μέσα από τις κόκκινες γραμμές και την σκληρή διαπραγμάτευση να μειώσετε μόνο 18% τις συντάξεις από εκεί που θα τις αποκαθιστούσατε.

Να μειώσετε το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ, πρώτα στα 8.600 και τώρα στα 5.680 από τα 12.000 που κάποτε τάζατε.

Αυτό βέβαια δείχνει την ευαισθησία σας απέναντι στους κοινωνικά αδύναμους αφού και οι πλούσιοι των 460 ευρώ το μήνα πλέον θα πληρώνουν εφορία.

Είναι όμως και μία προσωπική επιτυχία του υποτργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου όπου παραμένει βεβαίως στη θέση του, δείχνοντας πως ο αριστερός μπροστά στις αρχές του δεν υπολογίζει θέσεις και αξιώματα.

Αυξάνετε τις ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες τιμωρώντας όσους κατάφεραν να επιβιώσουν από το νόμο Κατρούγκαλου.

Καταργείτε την έκπτωση φόρου 10% για ιατρικές δαπάνες φυσικών προσώπων.

Θεσπίζεται ενιαίο φόρο διανυκτέρευσης 0,5 ευρώ ανά ημέρα και δωμάτιο στα τουριστικά καταλύματα για να βοηθήσετε προφανώς την τουριστική μας βιομηχανία.

Ορίζεται η εμπορική αξία ως τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς ακινήτων που έχει κατασχέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Περικόπτετε σωρεία επιδομάτων, οικογενειακών και μη.

Περιορίζετε το κονδύλι του πετρελαίου θέρμανσης στα 58 εκατομμύρια, από 204 εκ που ήταν το 2014, γιατί ως γνωστό καταφέρατε να μην κάνει κρύο στην Ελλάδα όπως λέει και ένα τραγούδι.

Και φυσικά επιβάλλετε περικοπές σοκ για τα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών, αυτών δηλαδή που υπερασπίζονται τα σύνορά μας.

Μόλις την Δευτέρα είχαμε 104 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τους Τούρκους, τόσο απαξιώμενοι φαντάζουμε στα μάτια τους.

Και των αστυνομικών βέβαια που εργάζονται για την ομαλή τάξη στην κοινωνία, απέναντι φυσικά στους καθημερινούς σχεδόν επισκέπτες τους από τα Εξάρχεια, και των αποτελεσμάτων του περίφημου νόμου Παρασκευόπουλου σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Αυτά όμως είναι θέματα ήσσονος σημασίας για εσάς.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον πρωθυπουργό για όλα τα παραπάνω.

Γιατί έμεινε πιστός στις αρχές και στις δεσμέυσεις του.

Γιατί κατάφερε μέσα σε 2,5 χρόνια να φέρει 2 μνημόνια και μάλιστα για να πρωτοτυπήσει το 2ο χωρίς χρηματοδότηση.

Γιατί αν δεν ήταν αυτός αντί για 5 δις μέτρα που θα ψηφίσετε θα έπρεπε να πάρουμε 210 δις, αφού τον πίεζαν για 42 φορές περισσότερα, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Βέβαια υπάρχει και το παραμύθι με τα αντίμετρα, αυτά που για να ισχύσουν θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω και αφού έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% ,πράγμα αδύνατο, και πάρουν την έγκριση όπως ρητά λέει τα άρθρο 15 από τους δανειστές και κυρίως από ΔΝΤ, τότε όσοι Έλληνες έχουνε επιβιώσει θα δουν την εφαρμογή τους.

Μην υποβιβάζετε λοιπόν τόσο πολύ τη νοημοσύνη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.

Αυτά κρατήστε τα για εσάς για να νομίζετε ότι το είδωλο που βλέπετε όταν στέκεστε μπροστά στον καθρέπτη, μπορεί να σας θυμίζει κάτι.

Με το μνημόνιο που φέρνετε συνεχίζετε όμως την τακτική να δεσμεύσετε το έργο και των επόμενων κυβερνήσεων.

Αυτό κάνατε με το Υπερταμείο που εντάξατε όλη την περιουσία του κράτους για 99 χρόνια και η διαχείριση του γίνετε από κοινού με τους δανειστές.

Το κάνατε με τις τράπεζες καθώς ο ESM έχει την διαχείριση του τραπεζικού συστήματος για τουλάχιστον 35 χρόνια.

Το κάνετε και τώρα δεσμεύοντας την χώρα σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι τουλάχιστον το 2021, πράγμα παντελώς ανέφικτο όπως προανέφερα.

Και όλα αυτά κυρίες και κύριοι συνάδελφοι γιατί?

Για να φτάσετε την χώρα εκεί που την παραλάβατε τον Γενάρη το 2015.

2,5 χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας φοροεπιδρομής σε όλη την κοινωνία

2 Μνημόνια παραπάνω

Κλειστές τράπεζες

Περεταίρω φτωχοποίηση του λαού

Υπερταμεία

Και είμαστε ακόμα σε ύφεση, η μοναδική χώρα της ευρωζώνης, μη μπορώντας η χώρα να πιάσει ακόμα το ΑΕΠ του 2014.

Και δεν ξέρω αν αυτά σας τα αποτελέσματα είναι προϊόν της ανικανότητας και του ερασιτεχνισμού που σας διέπει, της αδυναμίας σας να αναγνώσετε το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινήστε.

Ή όπως κάποιοι μακιαβελικά ισχυρίζονται είναι αποτέλεσμα μιας αριστερής διαστροφής που λέει ότι θα δώσουμε τόσο πόνο στο λαό μέσα στο Ευρώ και την Ευρώπη όπου από την αγανάκτηση του θα ζητήσει να γίνει αυτό που πραγματικά θέλετε, να φύγουμε και να απομονωθούμε.

Ένα είναι το σίγουρο όμως. Όταν στηρίζεσαι μόνο στον λαϊκισμό και την δημαγωγία, όταν διχάζεις το λαό για να έχεις μόνο πολιτικά οφέλη αδιαφορώντας για το εθνικό καλό και όταν βασίζεσαι στο ψέμα, εθισμένος στην γοητεία της εξουσίας και την δύναμη που απορρέει από αυτή, ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες στιγμές για μία χώρα, τότε η αποκαθήλωση έρχεται σύντομα και με θόρυβο.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ