Εφημερίδα Κοινωνική

«Έρχεται» το Piraeus Endomarch Night Run

 Breaking News

«Έρχεται» το Piraeus Endomarch Night Run
05 Μαΐου 2017

Την ευκαιρία να τρέξουμε στην πόλη μας βράδυ και μάλιστα για καλό σκοπό μας δίνεται το Σάββατο 20 Μαΐου όταν και θα πραγματοποιηθεί το 1ο Night Run/March Το «Endomarch Piraeus Night Run/March by StoiximanGR» πραγματοποιείται από την ΑμΚΕ «AWARE» στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος Endomarch Worldide που δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις/χώρες του κόσμου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη γυναικεία υγεία, τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις και την άγνωστη πάθηση της Ενδομητρίωσης.

Το αθλητικό γεγονός γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του ΟΠΑΝ ενώ χορηγοί είναι το stoiximan.gr, ο όμιλος Protergia, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΑΥΡΑ. Μέρος των εσόδων του αγώνα θα δοθούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Πειραιά. Η δράση ξεκινάει στις 8 το βράδυ και περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χλμ.&10χλμ και περίπατο 2,5 χλμ. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 10/5.

ENDOMARCH

Τι είναι η Ενδομητρίωση;

Ενδομητρίωση ορίζεται η παρουσία και εμφύτευση ενδομητρικού ιστού σε θέσεις εκτός από τη φυσιολογική που είναι το εσωτερικό της μήτρας (ή ενδομήτριο). Η ενδομητρίωση είναι μία χρόνια πάθηση που εκτιμάται ότι προσβάλλει περίπου το 2-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας (15-45 ετών). Δυστυχώς είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από καθυστέρηση στη διάγνωσή της, με μέσο όρο περίπου έξι χρόνια, από την έναρξη των συμπτωμάτων, ως την κατάλληλη θεραπεία. Για παράδειγμα όταν η ενδομητρίωση προσβάλλει νεαρές γυναίκες στην εφηβεία τα συμπτώματα ενίοτε παραβλέπονται από τον παιδίατρο ή τον γυναικολόγο αφού χαρακτηρίζονται «φυσιολογικά». Η διάγνωση της ενδομητρίωσης γίνεται συνήθως έγκαιρα αν η ασθενής απευθυνθεί σε εξειδικευμένους γυναικολόγους με εμπειρία των ηπιότερων αλλά και σοβαρότερων μορφών ενδομητρίωσης. Συχνά, οι ηπιότερες μορφές της νόσου ανευρίσκονται τυχαία κατά τη διερεύνησης υπογονιμότητας σε διαγνωστική λαπαροσκόπηση ή σε υπερηχογράφημα τυχαίου ελέγχου.

ENDOMARCH1

Τα στοιχεία του αγώνα

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚH (χώρος στάθμευσης). Ώρα εκκίνησης: 21:30. Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 45 λεπτά. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Οι ανήλικοι δρομείς θα πρέπει να έχουν τη συναίνεση τουλάχιστον ενός εκ των κηδεμόνων τους.

Κόστος Συμμετοχής: 5ευρώ για το ΒΑΣΙΚΟ πακέτο, 10ευρώ για το ΕΞΤΡΑ πακέτο με το αναμνηστικό Tshirt του Αγώνα και 5ευρώ για το πακέτο συμμετοχής με την ομάδα του Ονομαστικού Χορηγού «Stoiximan Running Team»

Αγώνας Δρόμου 10χλμ. Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Στάδιο Καραϊσκάκη (χώρος στάθμευσης). Ώρα εκκίνησης: 20.00. Η διαδρομή των 10 χλμ. είναι ακριβώς ίδια με αυτή των 5 χλμ. η οποία θα επαναληφθεί δύο φορές. Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 90 λεπτά. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Οι ανήλικοι δρομείς θα πρέπει να έχουν τη συναίνεση τουλάχιστον ενός εκ των κηδεμόνων τους. Κόστος Συμμετοχής: 5ευρώ για το ΒΑΣΙΚΟ πακέτο, 10ευρώ για το ΕΞΤΡΑ πακέτο με το αναμνηστικό Tshirt του Αγώνα!

Πορεία 2.5 χιλιομέτρων.

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Στάδιο Καραϊσκάκη (χώρος στάθμευσης). Ώρα εκκίνησης: 20:00. Η διαδρομή θα κινηθεί παράλληλα με την Καραολή Δημητρίου (στον παράπλευρο δρόμο), θα περάσει από την υπόγεια διάβαση στον χώρο του ΣΕΦ όπου θα κινηθεί σε μία διαδρομή όπως φαίνεται στο σχήμα, και θα επιστρέψει από την ίδια διαδρομή. Στη διαδρομή δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων. Οι περιπατητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 40 Λεπτά. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ηλικίας άνω των 9 ετών (οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την συναίνεση τουλάχιστον ενός εκ των κηδεμόνων τους), οι οποίοι θα πάρουν μέρος με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ για το ΒΑΣΙΚΟ πακέτο και 10 ευρώ για το ΕΞΤΡΑ πακέτο που περιλαμβάνει και το αναμνηστικό Tshirt του Αγώνα! Δωρεάν συμμετοχή στο περπάτημα για τα παιδιά κάτω των 16 ετών.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ