Εφημερίδα Κοινωνική

Αποκλειστικές δηλώσεις της Γεωργίας Γεννιά: «Φτάνει πια με τον εκνευρισμό της κας. Ασημακοπούλου»

 Breaking News

Αποκλειστικές δηλώσεις της Γεωργίας Γεννιά: «Φτάνει πια με τον εκνευρισμό της κας. Ασημακοπούλου»
27 Μαΐου 2017

*Της Χριστίνας Μπιτάδου 

Άγριος λεκτικός διαπληκτισμός εξελίχθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ της κυρίας Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου και του κ. Νίκου Συρμαλένιου όταν – όπως υποστηρίζει η βουλευτής της ΝΔ – ο δεύτερος μίλησε σεξιστικά και υποτιμητικά για την ίδια.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωσης συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε η κυρία Ασημακοπούλου προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά αναφορικά με την έλλειψη τηλεοπτικού σήματος σε ακριτικές περιοχές. Μεταξύ άλλων, η βουλευτής επέλεξε να κάνει και συνολική κριτική για τις πολιτικές εξελίξεις και την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για το χρέος.

Η βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κα. Γεωργία Γεννιά καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας την ώρα που διαπληχτιζόντουσαν οι δύο βουλευτές μεταξύ τους, δηλώνει:

«Η κα. Ασημακοπούλου είχε έρθει για να απαντήσει σε μια ερώτηση του Νίκου Παππά υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, αναφορικά με την έλλειψη του τηλεοπτικού σήματος σε ακριτικές περιοχές.

Επειδή η απάντηση του συνάδελφου κ. Δημήτριου Σεβαστάκη ήταν αρκετά ικανοποιητική έως θα έλεγα ότι γύρισε μπούμερανγκ για την κα. Ασημακοπούλου . Υπήρχε ένας εκνευρισμός και στην απάντηση του Νίκου Παππά υπήρχε ένα σχόλιο από τον βουλευτή Δράμας, συνάδελφος της κας. Ασημακοπούλου, που ζήτησε να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές η δωρεάν κάλυψη του σήματος με αποκωδικοποιητή. Όλο αυτό είχε δημιουργήσει μια περίεργη ατμόσφαιρα στη Βουλή με την κα. Ασημακοπούλου να κάνει ένα διάγγελμα όσον αφορά τη γενικότερη πολιτική στην Ελλάδα κάτι που απαγορεύεται να γίνεται αυτό, όταν γίνονται επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή με βάση τον κώδικα.

Την ώρα που εγώ είχα πάει για την ανάγνωση των αναφορών βρέθηκα στα έδρανα, η κα. Ασημακοπούλου πέρασε δίπλα από τον βουλευτή κ. Συρμαλένιο ο οποίος γύρισε και της είπε: «Μου αρέσει το στυλ σου».

Εγώ που ήμουν δίπλα αυτό άκουσα! Άσχετα από την κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία ανήκουμε, κάνουμε σχόλια μεταξύ μας, φιλοφρονήσεις που είτε κάποιες φορές είναι ειρωνικές είτε κάποιες φορές είναι πιο συγκαταβατικές.

Αυτό της είπε και προφανώς δεν άκουσε καλά η κα. Ασημακοπούλου μέσα στον εκνευρισμό της, νόμιζε ότι το «μου αρέσει» ήταν «μωρή» από ότι είδα και από τα δημοσιεύματα μετά. Θέλω να πω ότι ο κ. Συρμαλένιος είναι ένας άνθρωπος με απίστευτο ήθος και ποιότητα και στον τρόπο που μιλάει και στον τρόπο που φέρεται.

Θα ήταν πραγματικά για μένα έκπληξη να είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο από το στόμα του. Όλος αυτός ο εκνευρισμός την έκανε να πετάξει την τσάντα στα έδρανα, και για αυτό και μείναμε αποσβολωμένοι! Και εγώ και ο κ. Συρμαλένιος! Αυτό που ήθελα να της πω, είναι αρκετά πια φτάνει ο εκνευρισμός! Και φυσικά αυτό ήταν μια έκπληξη για όλους στο Κοινοβούλιο και βέβαια αυτό που με έχει πειράξει περισσότερο, είναι ότι απευθυνόταν συνεχώς στην πρόεδρο της Βουλής και της μίλαγε για τραμπουκισμό απέναντι σε γυναίκες. Το σχόλιο της κας Ασημακοπούλου προς τον κ. Συρμαλένιο ήταν: «Είσαι άντρας; Αν είσαι άντρας και αν φοράς παντελόνια πες το δημόσια» κλπ. Αυτά τα σεξιστικά πλέον σχόλια δείχνουν άλλα πράγματα και όχι την υπεράσπιση του γυναικείου φύλλου από την πλευρά της κας. Ασημακοπούλου. Όλο αυτό το περιστατικό νομίζω πως ήταν ατυχέστατο!»

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ