Εφημερίδα Κοινωνική

Βραβεία Γυναικών «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2017

 Breaking News

Βραβεία Γυναικών «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2017
25 Απριλίου 2017

Οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες βραβεύτηκαν από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες. Ήταν η τέταρτη απονομή των βραβείων, που έφεραν τον τίτλο: «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2017. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π Λουδοβίκου 1).

Ο Όμιλος θεσμοθέτησε τα βραβεία με σκοπό, να τιμηθούν άξια γυναικεία πρότυπα, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, το όραμα, τις ικανότητες, το πάθος και τα ταλέντα τους, κατάφεραν να διακριθούν και το έργο τους ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες προς τη δημιουργία. Το Βραβείο Εθελοντισμού αποδόθηκε στην Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια – Πρόεδρο και εμπνεύστρια του Σωματείου «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», Βέρα Μεσσήνη, και το βραβείο απένειμε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης π. Νήμφων Καπογιάννης .

eksaleiptron2

Το Βραβείο Επιστήμης απονεμήθηκε στην διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα, υπεύθυνη της μονάδας οφθαλμικής ογκολογίας και αμφιβληστροειδούς της πολυκλινικής της Σιένα, Santa Maria alle Scotte, Δρ Ντόρις Χατζηστυλιανού και το βραβείο απένειμε ο χειρουργός- οφθαλμίατρος – Καθηγητής Οφθαλμολογικού Πανεπιστημίου Ν.Υ, Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Το Βραβείο Πολιτισμού έλαβε η Αρχαιολόγος- Θεατρολόγος -Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης- Δρ Αρχαιολογίας και Τέχνης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, και το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Το Βραβείο Θεάτρου εδόθη στην Σκηνοθέτη – Θεατρολόγο – Συγγραφέα και Δρ Αισθητικής Φιλοσοφίας, Τζένη Αρσένη και το βραβείο απένειμε ο Ακαδημαϊκός – Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης – Συνθέτης- Μαέστρος, Θεόδωρος Αντωνίου.

eksaleiptron3

eksaleiptron4

Το Βραβείο Λογοτεχνίας έλαβε η Ψυχολόγος- Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Συγγραφέας, Φωτεινή Τσαλίκογλου και το βραβείο απένειμε ο Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης – Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς. Το Βραβείο Ναυτιλίας παρέλαβε η Γενική Διευθύντρια της Macgregor Greece, Αθηνά Κανελλάτου και το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Propeller Club of Piraeus – Διευθύνων Σύμβουλος της X.R.T.C Business Conssultants L.T.D, Γιώργος Ξηραδάκης. Το Βραβείο Αθλητισμού απεδόθη στην Πρωταθλήτρια Παγκοσμίων Κυπέλλων στη σκοποβολή Άγη Κασούμη και το βραβείο απένειμε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Παναγιώτης Δημάκος. Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έλαβε η πρωτοπόρος επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ- Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην ERMA FIRST και Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου και το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (Ε.Β.Ε.Π) Βασίλης Κορκίδης. Την εκδήλωση παρουσίασε η Δημοσιογράφος, Άντα Ηλιοπούλου και τα βραβεία φιλοτέχνησε και προσέφερε ο Γλύπτης Δημήτρης Κώστας.

eksaleiptron5

eksaleiptron6

Η πρόεδρος του Ομίλου κα. Νανά Λάτση μαζί με τα μέλη του ΔΣ υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στον 2ο όροφο του ΕΒΕΠ όπου μεταξύ αυτών μπορέσαμε και διακρίναμε τον βουλευτή κ. Κώστα Κατσαφάδο, τις Αντιδημάρχους Πειραιά κα. Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα, κα. Ειρήνη Νταϊφά, τον πολιτευτή κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, την πρόεδρο του Συλλόγου Φοίβος κα. Δήμητρα Γκλεζάκου, τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Πολυχρονόπουλο, τον κοινοτικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Σκορδίλη, την πολιτευτή κα. Ρένα Βασιλάκη, την πρόεδρο Συλλόγου Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κα. Ελένη Μελέτη, τον γιατρό κ. Νίκο Βλαχάκο. Την εφημερίδα μας εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Κρητικός.

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ