Εφημερίδα Κοινωνική

Βούλιαξε το πλοίο «Παναγία Πάρου» σε λιμάνι της Ισπανίας -Ήταν παροπλισμένο (φωτο)

 Breaking News

Βούλιαξε το πλοίο «Παναγία Πάρου» σε λιμάνι της Ισπανίας -Ήταν παροπλισμένο (φωτο)
24 Απριλίου 2017

Την Παρασκευή 21 Απριλίου έπεσαν οι τίτλοι τέλους για το πλοίο Παναγιά Πάρου, το πάλαι ποτέ δημοφιλές ταχύπλοο πλοίο της NEL LINES.

Το πλοίο δεν βρισκόταν στην Ελλάδα, καθώς τα 4 τελευταία χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο και παροπλισμένο στο λιμάνι του Algeciras.

Πώς βυθίστηκε

Μία ισχυρή καταιγίδα σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση στην οποία ήταν το σκαρί του πλοίου είχαν ως αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την ανατροπή του πλοίου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Απριλίου το πλοίο αρχικά κάθισε με την πρύμνη στο βυθό και στη συνέχεια ανατράπηκε με την αριστερή πλευρά του και να μισοβυθιστεί.

Ποιο ήταν το HSC PANAGIA PAROU

Όπως γράφει το nautilia.gr το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1996 από τα γαλλικά ναυπηγεία Chantier Leroux & Lotz Naval στο Saint-Malo Naval για λογαριασμό της SNCM.

Στις 26 Μαρτίου του 1996 ολοκληρώθηκε ως NGV ASCO και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της γαλλικής εταιρείας στις ακτοπλοϊκές μεταφορές της Μεσογείου.

Είχε χωρητικότητα 4.934gt (359 dwt), μήκος 102 μέτρα, πλάτος 15,4 μέτρα και βύθισμα 2.79 μέτρα. Εξοπλιζόταν με 4 κύριες μηχανές MTU 20V 1163 συνολικής ιπποδύναμης 35.328 B.H.P. και ανέπτυσσε ταχύτητα 37,5 κόμβων. Είχε ικανότητα μεταφοράς 576 επιβατών και 150 Ι.Χ.

panagia_ploio

panagia_ploio1

panagia_ploio2

ΠΗΓΗ

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ