Εφημερίδα Κοινωνική

Β.ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ: Ο κόσμος πρέπει να ξαναγυρίσει στα γήπεδα

 Breaking News

Β.ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ: Ο κόσμος πρέπει να ξαναγυρίσει στα γήπεδα
28 Απριλίου 2017

Στη μνήμη του χαραγμένη η ημερομηνία που πρωτοπήγε στο γήπεδο. Η μεγάλη και παντοτινή του αγάπη το ποδόσφαιρο. Η εικόνα των φιλάθλων, με τα τραγούδια, τα χαμόγελα είναι χαραγμένα ανεξίτηλα στο μυαλό του. Η Εύη Τσολάκη «βρήκε» τον μεγάλο Βασίλη Καραπιάλη και σκαλίζουν μαζί μνήμες του μεγάλου ποδοσφαιριστή.

-Ποιος ήταν ο λόγος που ξεκινήσατε το ποδόσφαιρο;

Το λάτρεψα από μικρός. Έπαιζα σε μια ομάδα τότε τοπικής κατηγορίας στον Τοξότη Λάρισας και από τότε έγινε η μοναδική αγάπη της ζωής μου.

-Ήταν τόσο μεγάλη σας η αγάπη για τη Λάρισα που όταν σας έγινε πρόταση το 1984 από τον ΌΦΗ την αρνηθήκατε!

Ήταν δύσκολο να φύγω, δεν ήθελα να εγκαταλείψω την αγαπημένη μου ομάδα για πολλούς λόγους. Με τη Λάρισα, όπως σας είπα, μεγάλωσα! Λάτρευα τη φανέλα και με τίποτα δεν θα την άλλαζα!

-Το 1991 παίζετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τι θυμάστε από το τότε ντέρμπι με την ΑΕΚ;

Ακόμα το θυμάμαι σαν τώρα. Ήταν μια μεγάλη νίκη. Το καλύτερο συναίσθημα που θα μπορούσα να έχω αφού κέρδισε η ομάδα μου. Το κορυφαίο ντέρμπι με το αποτέλεσμα 4-2 μένει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου.

karapialis1

-Παρόλο όμως που είστε ο τρίτος καλύτερος παίκτης σε κατάταξη, αποχωρήσατε οικειοθελώς. Γιατί;

Ό,τι είχα να δώσω, το είχα δώσει. Έπρεπε πλέον να μπουν καινούργια παιδιά στην ομάδα. Αυτή την απόφαση όταν την πήρα, δεν το ήξερε κανένας από τους δικούς μου ανθρώπους. Ήταν δύσκολο αλλά εγώ θεώρησα ότι αυτό ήταν το σωστό.

-Έχει αλλάξει πιστεύετε από τότε μέχρι σήμερα το ποδόσφαιρο γενικώς; Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό! Ποια είναι η γνώμη σας για την πορεία του;

Το ποδόσφαιρο σίγουρα αλλάζει αλλά χρειάζονται πολλά για να φτάσουμε στο επίπεδο των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Όλοι μαζί πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι, όλες οι ομάδες και να βρουν λύση! Ο κόσμος πρέπει να ξαναγυρίσει στο γήπεδο. Έχεις παρατηρήσει ότι πλέον βλέπουμε περισσότερο ξένους παίκτες πάρα Έλληνες; Έχουμε 25 παίκτες και 5 Έλληνες! Δεν θα ήταν πιο όμορφο να ήταν το αντίθετο ακριβώς;

karapialis_olympiacos

-Σίγουρα. Φαντάζομαι για αυτό το λόγο έχετε πλέον τη δική σας Ακαδημία. Τι κάνετε εκεί;

Τα αγαπάω τα παιδιά και έχουμε πολλά ταλεντάκια που μπορούν να εξελιχτούν. Πρώτα από όλα, πριν την μπάλα τους μαθαίνουμε να είναι καλοί άνθρωποι, να έχουν σεβασμό, να είναι καλοί μαθητές και έπειτα φυσικά η μπάλα. Πρώτα ο χαρακτήρας μετράει και αυτός είναι ο πρωταρχικός κανόνας!

-Σας ευχαριστώ πολύ για την ευχάριστη συζήτηση μας.

Εγώ σας ευχαριστώ. Πάντα στη διάθεσή σας. Η Λάρισα και ο Ολυμπιακός είναι κομμάτι της καρδιάς μου, παντοτινό!

vasilis_karapialis

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ