Εφημερίδα Κοινωνική

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε μπλε για την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

 Breaking News

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε μπλε για την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
04 Απριλίου 2017

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων στις 2 Απριλίου.

Ο Δήμος Πειραιά, έστειλε συμβολικό μήνυμα για την ανάγκη κοινωνικής ισότητας των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, με τη φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου της πόλης, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με μπλε χρώμα τη νύχτα της 2ας Απριλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Light it up Blue”. Στην Ελλάδα φωταγωγήθηκαν επίσης μπλε, η Πύλη του Αδριανού, το Δημαρχείο Ιωαννίνων και η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά, δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια που το βράδυ της 2ας Απριλίου το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε μπλε και έγινε «φάρος ελπίδας», συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Φωτίζοντας μπλε το ξεχωριστό κόσμημα της πόλης μας, ο Δήμος Πειραιά μαζί με όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, επιδιώξαμε να ρίξουμε φως με σεβασμό και αγάπη, στο δικαίωμά τους σε μία ζωή με ισότιμη μεταχείριση, στη δημιουργία μιας Κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, μέσα στην οποία όλοι θέλουμε να ζουν τα παιδιά μας. Ο Δήμος Πειραιά και το Δημοτικό μας Θέατρο θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες και υποστηρικτές τέτοιων αξιέπαινων προσπαθειών».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά με χαρά συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, με τη φωταγώγηση σε μπλε χρώμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με μια συμβολική κίνηση, το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, διέδωσε με το χρώμα του, την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες, για όρους απόλυτης ισότητας στην κοινωνία μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων για την πρωτοβουλία αυτή και εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το σπουδαίο κοινωνικό της έργο. Ως Δήμος Πειραιά θέλουμε να συμβάλλουμε σε ενέργειες που μεταφέρουν αισιόδοξα και ανθρωπιστικά μηνύματα».

Ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων κ. Θωμάς Καπέλος, δήλωσε: «2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Ημέρα που καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) ακολουθώντας το παράδειγμα της Autism Europe προσπαθεί να συνεγείρει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία ευρύτερα. Με σύνθημα: « Όχι στην Διάκριση και τον Αποκλεισμό», με τον φωτισμό Κτιρίων–Συμβόλων δημιουργεί το άνοιγμα προς την κοινωνία. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Πειραιά για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Πειραϊκής και της ευρύτερης κοινωνίας, φωτίζοντας το ανακαινισμένο σύμβολο του Πειραιά: το Δημοτικό Θέατρο».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ