Εφημερίδα Κοινωνική

Στο εδώλιο Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»

 Breaking News

Στο εδώλιο Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»
25 Απριλίου 2017

Στο εδώλιο του Β” Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας θα καθίσουν σήμερα (Τρίτη 25 Απριλίου) οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν συσχετιστεί στη δίκη της  Χρυσής Αυγής .

Πρόκειται για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10/7/2013, για την οποία η «Εφημερίδα των Συντακτών» έχει δημοσιοποιήσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τον ρόλο και τη συμμετοχή της ηγεσίας της Χ.Α., η οποία αποθρασυμένη από την προκλητική ασυλία που απολάμβανε δεν δίστασε να έχει και φυσική παρουσία, με τον Γ. Λαγό να είναι επικεφαλής της επίθεσης και μάλιστα με το βουλευτικό του αυτοκίνητο!

Εκτός από την καταγραφή του αριθμού του βουλευτικού του αυτοκινήτου, τον Γ. Λαγό ενοχοποιεί και το πλήθος των μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει με πολλά άλλα στελέχη της οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια, μηνύματα που αποδεικνύουν τον οργανωμένο χαρακτήρα της επίθεσης.

Επίσης, αποκαλυπτικές είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων Π. Τσαφολόπουλου και Π. Δριμυλή, που κατά την ακροαματική διαδικασία ταυτοποίησαν τις φωτογραφίες. Πρόκειται για φωτογραφίες που ελήφθησαν από περίοικο την ώρα της επίθεσης και συγκεκριμένα την ώρα που οι δράστες αποχωρούν από το σημείο.

Άλλωστε, την εγκληματική αυτή ενέργεια είχε προαναγγείλει ο Ηλίας Παναγιώταρος λίγους μήνες πριν, όπως φαίνεται σε βίντεο αναρτημένο στο διαδίκτυο τον Μάρτιο του 2013.

Μιλώντας στην Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων, στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής δηλαδή απ” όπου τον Ιούλιο του 2013 ξεκίνησε η επίθεση με στόχο το «Συνεργείο», ο Παναγιώταρος λέει: «Οσονούπω θα κάνουμε πολύ δυνατή παρουσία στην Ηλιούπολη. Εχουμε ξαναπάει στο παρελθόν, αλλά λίαν συντόμως, πολύ λίαν, θα κάνουμε τη βόλτα μας κι εκεί, όπως ξέρουμε εμείς, και όποιος έχει τσαγανό και αντίρρηση ας έρθει να μας το πει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε σκανδαλωδώς τεθεί στο αρχείο αγνώστων δραστών, απ” όπου ανασύρθηκε μετά την ποινική δίωξη και τα σχετικά δημοσιεύματα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ