Εφημερίδα Κοινωνική

Παγκόσμια οργή για τα χημικά στη Συρία και τη στάση της Ρωσίας

 Breaking News

Παγκόσμια οργή για τα χημικά στη Συρία και τη στάση της Ρωσίας
06 Απριλίου 2017

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η αεροπορική επιδρομή με χημικά στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 86 αμάχων, μεταξύ των οποίων 30 παιδιών και 20 γυναικών.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι τουλάχιστον 170 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ η Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Περίθαλψης (ΕΟΙΠ), μια συμμαχία οργανισμών αρωγής που χρηματοδοτεί νοσοκομεία στη Συρία, κάνει λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς.

Τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε με ανακοίνωση του πως τα θύματα της επίθεσης φαίνεται να εμφανίζουν συμπτώματα που συνάδουν με αντίδραση σε νευροτοξικό παράγοντα, ενώ και η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα τόνισε ότι οκτώ άνθρωποι στους οποίους προσέφερε φροντίδες, έπειτα από την επίθεση, εμφάνιζαν συμπτώματα που συνάδουν με αυτά τα οποία που προκαλούν νευροτοξικοί παράγοντες όπως το αέριο Σαρίν.

Τη ίδια ώρα, εμπειρογνώμονες αλλά και αντάρτες στη Συρία αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας που υποστηρίζει ότι το χημικό αέριο που έσπειρε τον θάνατο διέρρευσε από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών την οποία έπληξαν συριακά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από Σύρους ακτιβιστές

syria1

syria2

syria4

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ