Εφημερίδα Κοινωνική

Οργή των ειδικών φρουρών για τις αποφυλακίσεις ελέω Παρασκευόπουλου

 Breaking News

Οργή των ειδικών φρουρών για τις αποφυλακίσεις ελέω Παρασκευόπουλου
06 Απριλίου 2017

Αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία να ξανασυζητηθεί η ισχύς του Νόμου Παρασκευόπουλου έστειλε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής. Με αφορμή τη ληστεία που έγινε στο Παλαιό Φάληρο, αποστέλλει αναφορά στην οποία παρουσιάζει πασίγνωστες περιπτώσεις εγκληματιών, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν πρόωρα αν και είχαν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών αλλά και η ανάδειξη του δύσκολου έργου της αστυνομίας, η οποία καλείται να αποτρέψει αλλά και να αντιμετωπίσει πιθανές επιθέσεις.

Στην αναφορά που υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Πέτρος Μαντούβαλος, οι ειδικοί φρουροί επισημαίνουν ότι η εφαρμογή του νόμου (τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες) συνιστά μια κατάφωρη αδικία και μια υποβόσκουσα απειλή για το κοινωνικό σύνολο. Κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος για την επανάληψη αντίστοιχων εγκλημάτων από αυτούς τους ανθρώπους, όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί και το αντίθετο. Εξάλλου θα πρέπει να αναλογιστούμε το σκοπό της φυλάκισης, δηλαδή το σωφρονισμό. Οι ελληνικές φυλακές εκπληρώνουν το σκοπό τους ή αποτελούν απλά ένα χώρο φιλοξενίας για τους παραβάτες του νόμου;

Στην αναφορά που ουσιαστικά ραπίζει τον Νόμο Παρασκευόπουλου οι ειδικοί φρουροί επισημαίνουν μερικές περιπτώσεις επικίνδυνων ποινικών οι οποίοι μετά την αποφθλάκισή τους διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα:

Χαρακτηριστικά αναφέρεται οι εξής περιπτώσεις:

1. Του Αφγανού που κατηγορήθηκε για βιασμό και δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας στη Γερμανία, ο οποίος φαίνεται να σχετίζεται και με την δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας στη Κέρκυρα και είχε αφεθεί ελεύθερος το 2015 κάνοντας χρήση του εν λόγω νόμου αμέσως μετά την έκδοση του.

2. Του 38χρονου Γεωργιανού που πυροβόλησε τον 27χρονο κοσμηματοπώλη στη Θεσσαλονίκη,

3. Τα μέλη σπείρας που βασάνισαν μέχρι θανάτου τον 67χρονο εστιάτορα στη Ύδρα αλλά και ένας μεγάλος αριθμός κατά συρροή εγκληματιών. Υπό τον φόβο της τέλεσης ίδιων ή χειρότερων εγκλημάτων και με στόχο τη προστασία των πολιτών, το Σωματείο ζητά την τροποποίηση ή την κατάργηση (ολική ή μερική) του νόμου και την γνωστοποίηση όλων των κρατουμένων που αποφυλακίστηκαν.

Δείτε ολόκληρη την αναφορά

 

Πηγή: ereportaz.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ