Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΙΣΧΟΣ: Τι είπε πάλι ο Δημήτρης Καμμένος;

 Breaking News

ΑΙΣΧΟΣ: Τι είπε πάλι ο Δημήτρης Καμμένος;
19 Απριλίου 2017

Δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά ουσίας. Οι αλλεπάλληλες και αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του Δημήτρη Καμένου αποδεικνύουν ότι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως θυμόσοφοι των καφενείων κατέλαβαν την κεντρική πολιτική σκηνή. Οι ίδιοι αυτο-αποθεώνονται για τις εξυπνάδες που ξεστομίζουν. Οι σύντροφοί τους βρίσκουν κάτι χρήσιμο στην ακατάσχετη μπουρδολογία και οι πολίτες πληρώνουν υπερβολικά ακριβά την εδραιωμένη πεποίθηση του “τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί”.

Εδώ που τα λέμε, αν ακούσεις τον Δημήτρη Καμένο δεν είναι δύσκολο να προσχωρήσεις στην προαναφερθείσα θέση. Παρά την “πολύ μεγάλη εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά, στην επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων” όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, απορρίπτει κάθε τεχνοκρατική προσέγγιση και θέλει να μιλήσει απλά στον λαουτζίκο που δεν καταλαβαίνει. Ίσως γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται για λαουτζίκο, αμόρφωτο και ανίκανο να κατανοήσει κάτι περισσότερο από τις εξυπνάδες για τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής και τις φραπεδιές. Ίσως γιατί ευελπιστεί να υπάρχει πάντοτε ένα τέτοιο κομμάτι του πληθυσμού που μέχρι πρόσφατα δεν εκφραζόταν. Τώρα υπάρχει ο Καμμένος και αρκετοί άλλοι που επενδύουν στην υποβάθμιση της πολιτικής συζήτησης.

tweet

Η άποψη που εξέφρασε, σύμφωνα με την οποία οι συνταξιούχοι χρηματοδοτούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, δεν είναι ούτε καινούρια ούτε ολωσδιόλου ψεύτικη. Η συνέχεια όμως του συλλογισμού του, έγινε για να δικαιολογήσει την ενδεχόμενη στάση του σε ψηφοφορία για τα νέα μέτρα. Θεωρεί ότι το κράτος που διοικεί ο εγκληματίας Τσίπρας (σύμφωνα με παλαιότερη δική του τοποθέτησή) με τη στήριξη του ρατσιστικού κόμματος στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει, δικαιούται να μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις, διότι τοιουτοτρόπως θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό, θα σώσει και τη νεολαία της χώρας από τον βόρβορο του φραπέ και της οκνηρίας.

Είναι άλλωστε διαπιστωμένο από σοβαρές καφενειακές αναλύσεις ότι το 45% των νέων κάτω των 25 που είναι άνεργοι, το κάνει από επιλογή. Προτιμά να πίνει φραπέ και να τεμπελιάζει, στην υγειά του παππού, από το να πιάσει μια από τις δουλειές με σοβαρή προοπτική που του προσφέρονται. Είναι επίσης βέβαιο ότι το σοβαρό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόλις κόψει το επιπλέον κατοστάρικο του παππού θα δημιουργήσει πακτωλό νέων θέσεων εργασίας. Δεν τους φθάνουν οι εισφορές και οι φόροι που ενώ είναι από τους υψηλότερους στον δυτικό κόσμο, έχουν ως ανταπόδοση τριτοκοσμικές υπηρεσίες. Είναι και αυτή η εδραιωμένη αντίληψη σε μια μερίδα του πληθυσμού, ότι οι καλές θέσεις εργασίας είναι στο δημόσιο. Είναι όλα μαζί.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Δημήτρης Καμένος εκφράζει μια νέα μορφή πολιτικού λόγου. Μπορεί να υποστηρίξει τα πάντα και τα αντίθετά τους. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη συνέχεια και τη συνέπεια λόγων και πράξεων, ούτε για τη λογική. Αναπαράγει ιδεοληψίες και καφενειακά συμπεράσματα με μεγάλη ευκολία. Λέει ότι νομίζει πως είναι αρεστό στο στενό του ακροατήριο. Αυτοί θα τον κρατήσουν στην καρέκλα. Γνωρίζει ότι αυτοί, ούτε θα τον χλευάσουν για τις λύσεις ημιδιαμονής που προτείνει, ούτε για τις δικαιολογίες που εφευρίσκει προκειμένου να υποστηρίξει όσα μέχρι πρότινος έκραζε.

Γνωρίζει επίσης ότι όλοι οι υπόλοιποι θα τον λοιδορήσουν. Δεν τον νοιάζει. Δεν αισθάνεται άσχημα με την δημόσια χλεύη. Γνωρίζει ότι το ακροατήριο του είναι περιορισμένο και ενδιαφέρεται απλώς για να το συντηρεί. Μιλώντας άλλοτε για τα Ταλμούδ, άλλοτε για τους αεροψεκασμούς και άλλοτε για τους δόλιους Εβραίους που γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί στους δίδυμους πύργους.

Για τον συνεπώνυμο πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Μιλάει στη γλώσσα και κυρίως στο θυμικό αυτών που επιλέγει ο πρόεδρος για ψηφοφόρους του. Ίσως γι’ αυτό η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, να τόνισε κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου της ότι «θα λείψει ο Δημήτρης Καμμένος από την κυβέρνηση». Ήταν οι μαύρες μέρες της καρατόμησής του από το υπουργικό συμβούλιο, μετά από παραμονή σχεδόν δύο ωρών.

 ΠΗΓΗ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ