Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπόδισαν πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο

 Breaking News

Εμπόδισαν πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο
26 Απριλίου 2017

Ένταση έπειτα από καιρό επικράτησε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μετά την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας να διεξάγονται πλειστηριασμοί κατοικιών για τις οποίες το ποσό εγγραφής κατάσχεσης είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 400.000 ευρώ. Σήμερα, ήταν προγραμματισμένοι 30 πλειστηριασμοί, ανάμεσα στους οποίους και πρώτης κατοικίας 78 τ.μ. στη Δάφνη έναντι 48.000 ευρώ από ιρλανδικό fund, οι οποίοι δεν έγιναν ύστερα από παρέμβαση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, με εξαίρεση πλειστηριασμό τον οποίο ήθελε να διεξαχθεί ο ίδιος ο οφειλέτης.

Τα μέλη του κινήματος μπήκαν δυναμικά στη δικαστική αίθουσα για να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς. Ζήτησαν να περάσει έξω από εκπρόσωπο τράπεζας, και άνθρωπο που αρχικά δεν δήλωνε την ιδιότητα του, για πλειστηριασμό σε αγροτεμάχιο και αποθήκη φωνάζοντας «έξω τώρα τα κοράκια» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Επίσης ακούστηκαν συνθήματα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε δύο φορές γυναίκα συμβολαιογράφος που πήγε να ολοκληρώσει πλειστηριασμό όχι στη δικαστική αίθουσα αλλά σε τραπεζάκι στο χώρο έξω από το κυλικείο του Ειρηνοδικείου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ