Εφημερίδα Κοινωνική

Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων – Το «χακί» ΤΑΙΠΕΔ και το… Silicon Valley της Αίγινας

 Breaking News

Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων – Το «χακί» ΤΑΙΠΕΔ και το… Silicon Valley της Αίγινας
20 Απριλίου 2017

Ελληνική Silicon Valley, καταδυτικά πάρκα και πολυτελές resort στην Πέρδικα και τον Τούρλο Αίγινας, αλλά και στις νησίδες Φλέβες και Φλεβοπούλα στον Αργοσαρωνικό, προτείνει καμπάνια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ξένους επενδυτές, με στόχο να γεμίσει με χρήμα τα ταμεία.

Το «χακί ΤΑΙΠΕΔ» ονομάζεται Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ). Υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει βάλει στόχο να πείσει ξένους επενδυτές να διαθέσουν κεφάλαια και να αξιοποιήσουν ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θεωρούνται «φιλέτα».

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια της ΥΠΑΑΠΕΔ στο εξωτερικό με στόχο τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων τα οποία, σύμφωνα με τη σχετική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί, είναι πολύ πιθανό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Πρόκειται, εκτός από τις προαναφερθείσες τοποθεσίες στην Αίγινα και τις βραχονησίδες στον Αργοσαρωνικό, για το πρώην στρατόπεδο Ζαφείρη στην Ερμούπολη Σύρου, καθώς και δύο ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη έχει εκδοθεί πολυτελές ενημερωτικό έντυπο στην αγγλική γλώσσα, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο Διευθυντής της ΥΠΑΑΠΕΔ Γιώργος Ζησιμάτος μίλησε για τις Επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία του Στρατού. «Κρίνουμε την σπουδαιότητά τους, ποια έχουν πχ δυνατότητα τουριστικής αξιοποίησης, εμπορικής, ενεργειακής κτλ., δουλεύουμε πάνω σε αυτές τις μελέτες και προχωράμε βήμα-βήμα».

zisimatos

Να σημειωθεί ότι για την Πέρδικα της Αίγινας προωθείται η δημιουργία τουριστικού θέρετρου και κέντρου καταδήσεων ενώ ο Τούρλος προορίζεται για «Silicon Valley» με στόχο την προσέγγιση επιχειρήσεων για επενδυτικά και αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μούρτζης είπε σχετικά: “Ένα κέντρο τεχνολογίας τύπου «Silicon Valley» θα δώσει άλλη προοπτική και θα ανοίξει θέσεις εργασίας στο νησί μας. Δεν θα είμαστε αντίθετοι, αρκεί βεβαίως οι σχεδιασμοί να σεβαστούν το νησί και το περιβάλλον».

Δείτε το βίντεο:


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ