Εφημερίδα Κοινωνική

Θα επιδράσει το Brexit στις Περιφέρειες μας;

 Breaking News

Θα επιδράσει το Brexit στις Περιφέρειες μας;
07 Μαρτίου 2017

Για τις επιπτώσεις του Brexit στις Περιφέρειες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ, μίλησε ο Σπύρος Σπυρίδων, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών σε ημερίδα που διοργανώθηκε για το Brexit στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σπυρίδων μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

Στην «μαύρη τρύπα» κατά 12 δις ετησίως που θα δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ, και στην υστέρηση λόγω αυτού στην χρηματοδότηση των Περιφερειών.

Στον αποκλεισμό Περιφερειών (μεταξύ των οποίων και Ελληνικών) από το Ταμείο Συνοχής, από το οποίο χρηματοδοτούνται οι φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης κυρίως για έργα υποδομής.

Στις επιπτώσεις των εξαγωγών προς το Ηνωμένο Βασίλειο και στον εισερχόμενο τουρισμό από αυτό.

Στα προβλήματα που πιθανά θα αντιμετωπίσουν φοιτητές, πτυχιούχοι και οι αναζητούντες εργασία στο Ην. Βασίλειο, καθώς και σε μία σειρά άλλων αρνητικών επιπτώσεων που θα αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες των υπολοίπων 27 χωρών και ιδιαίτερα της Ελλάδος.

Στην συνέχεια αφού πρότεινε μέτρα που θα συμβάλουν στην έγκαιρη προετοιμασία των αρνητικών επιπτώσεων, επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΕΕ δεν είναι οι επιπτώσεις του Brexit αλλά η αντιμετώπιση των αιτιών που ώθησαν τους πολίτες του Ην. Βασιλείου να βγουν από την ΕΕ.

Έκλεισε δε την ομιλία του λέγοντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των κρατών- μελών της ΕΕ και η δημιουργία προοπτικής πολιτικής ολοκλήρωσής της μέσα από κοινή εξωτερική, αμυντική και οικονομική πολιτική.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ