Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά με τον Διευθυντή ασφαλείας Αττικής – Ποια ζητήματα τέθηκαν

 Breaking News

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά με τον Διευθυντή ασφαλείας Αττικής – Ποια ζητήματα τέθηκαν
10 Μαρτίου 2017

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ έτσι ώστε να του γνωστοποιήσουμε τα σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν στα Τμήματα Ασφαλείας και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά. Τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα και ενδεικτικά αναφέρουμε,

1. Την τεράστια έλλειψη προσωπικού και ταυτόχρονα τις συνεχείς διαταγές για μέτρα τάξης, συνοδείες, διάθεση προσωπικού σε εκδηλώσεις, δικαστήρια κλπ., καθώς επίσης και της πληθώρας αποσπάσεων, προσωρινών μετακινήσεων και διαθέσεων του προσωπικού, σε υπηρεσίες εκτός διεύθυνσης. Π.χ Τμ. Ασφαλείας Πειραιά με παρούσα δύναμη εννέα (09) άτομα και στοκ δικογραφιών περίπου 3000.

2. Τη μη χορήγηση των οφειλομένων Ημερήσιων Αναπαύσεων στο Προσωπικό και την σταδιακή αύξηση τους.

3. Την φύλαξη ευπαθών στόχων και την καταστρατήγηση του Π.Δ 141/1991.

4. Τη μη τήρηση των διατάξεων του Π.Δ 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 173/2013. Μη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση.

5. Τη συνεχή διπλή νυχτερινή εργασία.

6. Την διάθεση συναδέλφων στην Υποδιεύθυνση ασφαλείας Πειραιά, αποκλειστικά για το σκοπό που μετατέθηκαν-αποσπάστηκαν σε αυτή. Π.χ μεταγωγές αυτοφώρων με βανάκι. (ΥΑΠ)

7. Την προσάρτηση της εδαφικής αρμοδιότητας αστυνόμευσης του δήμου Ταύρου στο Τ.Α Μοσχάτου, λόγω της επικείμενης αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης του συγκεκριμένου Τ.Α από τα Τ.Α που θα συγχωνευτούν.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων μετέφερε στον κ. Υποστράτηγο την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων μας, και ιδιαίτερα για το σημαντικό ζήτημα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στα Τμήματα ασφαλείας, η οποία αυξάνεται με τις αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις, διαθέσεις, μέτρα τάξης κλπ.

2

 

 

 

 

 

 

Ταυτόχρονα κατέθεσαν το υπ΄αρίθμ. 022 από 09-03-2017 υπόμνημα, με το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν και το σύνολο της οργανικής δύναμης των υπηρεσιών Ασφαλείας Πειραιά (Υ.Α.Π – Τμήματα ασφαλείας) αντιστοιχεί σε διακόσια ογδόντα εννέα (289) άτομα, το σύνολο της παρούσας δύναμης ανέρχεται μόλις στα εκατόν ενενήντα επτά (197) άτομα, ενώ για την κάλυψη των πάγιων καθημερινών υποχρεώσεων απαιτούνται διακόσια δέκα επτά (217) άτομα. Χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τις ημερήσιες αναπαύσεις, τα μέτρα τάξης κλπ.

Ακόμα ρώτησαν, πως είναι δυνατόν και πόσο μπορεί να διαρκέσει, μόνο με το φιλότιμό του ο Έλληνας Αστυνομικός να εργάζεται για τρεις, και ζήτησαν από τον κ. Υποστράτηγο να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους και να βοηθήσει για την άμεση επίλυση των ανωτέρω σοβαρών προβλημάτων.

Τόνισαν ότι πρέπει να ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Πειραιά με προσωπικό, να κόψουν τις αποσπάσεις, διαθέσεις και μέτρα τάξης σε άλλες διευθύνσεις, διότι με τον υφιστάμενο τρόπο, ασφάλεια για τους πολίτες του Πειραιά, αλλά και για τους συναδέλφους δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο κ. Υποστράτηγος έδειξε να γνωρίζει και να αντιλαμβάνεται πλήρως όλα τα ανωτέρω προβλήματα και στεκούμενος αρωγός, δεσμεύτηκε άμεσα να απεγκλωβίσει τις υπηρεσίες ασφαλείας του Πειραιά από σημαντικό αριθμό μέτρων τάξης, ημερήσιων διαθέσεων κλπ συναδέλφων σε άλλες διευθύνσεις εκτός Πειραιά, όσο αυτό είναι εφικτό και περνάει από το χέρι του.

Η Ένωσή θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων συνεχίζοντας τις επαφές και συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και μη, μέχρι την τελική δικαίωση και όσο την δυνατόν περισσότερο εξάλειψη των προβλημάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ