Εφημερίδα Κοινωνική

Συναγερμός για το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε με δήθεν αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη

 Breaking News

Συναγερμός για το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε με δήθεν αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη
16 Μαρτίου 2017

Συναγερμός στις γερμανικές αλλά και στις ελληνικές αρχές σήμανε μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε πακέτο-βόμβα στο γερμανικό υπουργείο οικονομικών με παραλήπτη τον Β. Σόιμπλε και δήθεν αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το πακέτο, το οποίο εντοπίστηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, περιείχε ένα «εκρηκτικό μίγμα (…) που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία», ανέφερε η βερολινέζικη αστυνομία.

Αυτό το μίγμα «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από αυτό όταν εντοπίστηκε το πακέτο, που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αρχικά χαρακτήρισαν «ύποπτο».

Μια ακτινογραφία του πακέτου δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε ως ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε πως η ουσία που περιείχε ήταν πράγματι επικίνδυνη.

Λίγη ώρα αργότερα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα αστυνομικές πηγές διέρρευσαν την πληροφορία ότι ο αποστολέας του πακέτου με τα εκρηκτικά στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε ελληνική διεύθυνση.

Συγκεκριμένα, το gratis-mmorpg.com ανέφερε ότι «μετά από ακριβή εξέταση, βρέθηκαν καλώδια και μίγμα εκρηκτικών το οποίο χρησιμοποιείται στην πυροτεχνουργία. Ο παραλήπτης του δέματος ήταν αποκλειστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ως αποστολέας, παρουσιάζεται διεύθυνση από την Ελλάδα, ενώ όπως φαίνεται, τα ΕΛΤΑ απέστειλαν κανονικά το παγιδευμένο με εκρηκτικά, πακέτο».

Οι αναφορές στα γερμανικά ΜΜΕ ότι το πακέτο-βόμβα στάλθηκε από την Ελλάδα, σήμανε συναγερμό στην ΕΛΑΣ και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι ελληνικές αρχές άμεσα απευθύνθηκαν στον σύνδεσμο της γερμανικής αστυνομίας που εδρεύει στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, για να τους αναφέρει εάν οι συγκεκριμένες πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Λίγο αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε αποκλειστικά στον Realfm, ο Βασίλης Σκουρής, το πακέτο όχι μόνο είχε διεύθυνση στην Αθήνα και συγκεκριμένα Ακαδημίας 84, αλλά και το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ως δήθεν αποστολέα.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από όπου έγιναν γνωστά τα εξής: Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου φακέλου και την πληροφορία ότι προερχόταν από Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζήτησε μέσω του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον γερμανικό Αστυνομικό Σύνδεσμο στην Αθηνά, λεπτομερή ενημέρωση για το φάκελο.

Πριν από λίγο, η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Ως αποστολέας αναγράφεται:

Spyridon – Adonis Georgiadis

New Democracy

Akadimias 84 -10678

Athens Attica

Greece

Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ.Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι όντως η διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο είναι η διεύθυνση του γραφείου του.

Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄οπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καγκελαρία και ακόμη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Α. Γεωργιάδης: Δυστυχώς είναι αλήθεια…

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη ότι εμφανίζεται εκείνος ως ο δήθεν αποστολέας του πακέτου με την βόμβα, που είχε για αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

«Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής», ανέφερε σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

tweet_adonis

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης έχει, ήδη, επικοινωνήσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ζητήσει λεπτομέρειες για το θέμα.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ