Εφημερίδα Κοινωνική

Καλογερόγιαννης: «Στον Πειραιά δεν υπάρχουν ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ» -Οι καταγγελίες, οι συμβασιούχοι, οι συνδικαλιστές και το ΦΕΚ

 Breaking News

Καλογερόγιαννης: «Στον Πειραιά δεν υπάρχουν ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ» -Οι καταγγελίες, οι συμβασιούχοι, οι συνδικαλιστές και το ΦΕΚ
02 Μαρτίου 2017

Οικογενειακά δράματα στην Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου με απλήρωτους συμβασιούχους.

Βγήκε το «πολυπόθητο» ΦΕΚ… αγωνία για τους μισθούς τους!

του Κώστα Παναγιωτάκη

Αποκαλυπτικός ήταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δ. Πειραιά κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης για όσα συμβαίνουν με τους συμβασιούχους αλλά και… τους συνδικαλιστές στο Δήμο Πειραιά.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο για «οικογενειακά δράματα» με συμβασιούχους που παραμένουν απλήρωτοι μέχρι να βγει το “πολυπόθητο” ΦΕΚ (σ.σ. δημοσιεύτηκε την Τετάρτη το βράδυ) και όπως είπε, «δεν έχουν να φάνε ούτε ένα κομμάτι ψωμί».

Ο κ. Καλογερόγιαννης πρόσθεσε:

«Ήμουν άρρωστος, δεν πήγα στο γραφείο κάποιες μέρες και έρχονταν ακόμη και στην πόρτα του σπιτιού μου για οικονομική βοήθεια».

Να σημειωθεί, ότι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πειραιά τις προηγούμενες ημέρες είχε στείλει επιστολή «αγωνίας» προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, περιγράφοντας λεπτομερώς την δραματική κατάσταση με τους 217 συμβασιούχους στο Δήμο Πειραιά.

Είχε προηγηθεί μάλιστα επικοινωνία με τον βουλευτή Πειραιά και πρώην υπουργό Θ. Δρίτσα (μέσω της παράταξης «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ»), για να πάρει απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους σε επίπεδο κυβέρνησης.

Αφού λοιπόν ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που ακολουθούν μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ, ο ίδιος ο κ.Καλογερόγιαννης, εξέφρασε προσωπική εκτίμηση ότι οι πληρωμές θα καθυστερήσουν.

«Λένε ότι μέχρι τις 10-15 Μαρτίου θα δοθούν τα χρήματα. Το βλέπω δύσκολο. Πιστεύω, με όσα βλέπω, ότι θα πάει… 27 του μήνα», είπε (σ.σ. πριν βεβαίως ενημερωθεί για την έκδοση του ΦΕΚ) .

Σχολιάζοντας τη στάση συνδικαλιστών στο Δήμο Πειραιά και χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, τόνισε τα εξής:

«Έμαθα ότι κάποιοι «γυρολόγοι» συνδικαλιστές πήγαν να κλείσουν το γκαράζ του Δήμου. Αυτή την πόρτα την κλείνει μόνο ο Πειραϊκός λαός. Στον Πειραιά δεν υπάρχουν ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ. Βγήκαν όμως κάποιοι και είπαν ότι ακόμη και η επιστολή που έστειλα στον Σκουρλέτη και που δημοσιεύτηκε μάλιστα στην εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, είναι πλαστή! Εγώ μπροστά σε όλα αυτά, ούτε στάση αλλάζω, ούτε πρόσωπο».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κα. Ελπίδα Παντελάκη καλώντας τους απλήρωτους συμβασιούχους σε δρόμο κινητοποιήσεων προς το Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος -όπως είπε- πληροφορήθηκε εκείνη τη στιγμή για την πρόθεση συνδικαλιστών να κλείσουν το γκαράζ του δήμου, σχολίασε ότι «είναι ΑΔΙΚΟ οι εργαζόμενοι να στρέφονται προς το Δήμο όταν μάλιστα η δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό τους». Και πρόσθεσε: «Το να μην τους πληρώναμε εμείς, να το καταλάβω… και να κλείσουν όχι μόνο το γκαράζ αλλά και το δημαρχείο! Αλλά εφόσον είναι θέμα κυβέρνησης η λύση πρέπει να δοθεί από εκεί και όχι να την πληρώσει ο Πειραϊκός λαός».

Ο δήμαρχος Πειραιά εκτίμησε (πριν μάθει και ο ίδιος για την έκδοση του ΦΕΚ) ότι «αν δεν βγει ΦΕΚ, η Επίτροπος δεν μπορεί να υπογράψει ώστε να δοθούν νωρίτερα τα χρήματα».

Τι γίνεται με το ΦΕΚ

Όπως προαναφέραμε, στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο NOMOΣ 4456 «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις», στον οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 25, με το οποίο αναμένεται να ξεμπλοκάρει η μισθοδοσία συμβασιούχων που δεν πληρώνονταν λόγω αποφάσεων των Επιτρόπων του ΕΣ. Μετά τη δημοσίευση του νόμου, μπορεί να γίνει κανονικά η πληρωμή των συμβασιούχων στις 10 Μαρτίου, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι Επίτροποι δεν νομιμοποιούνται να επιστρέψουν αθεώρητα τα σχετικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν. Να σημειωθεί τα χρήματα μπαίνουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τρεις ημέρες πριν την καταβολή της μισθοδοσίας, δηλαδή, η δημοσίευση στο ΦΕΚ θα έπρεπε να γίνει το αργότερο μέχρι την 7η Μαρτίου.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ