Εφημερίδα Κοινωνική

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Κυριακή

 Breaking News

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Κυριακή
10 Μαρτίου 2017

Νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και κατά τόπους τις χαλαζοπτώσεις προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής και θα επηρεάσει όλη την επικράτεια μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής.

 

21sd1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχικά θα επηρεαστούν από το βράδυ τα νησιά του Ιονίου, η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερέα, η Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο αναμένεται να επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Εύβοια, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς τις πρωινές ώρες η κεντρική Μακεδονία.

24sd2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή πλέον τα φαινόμενα θα περιοριστούν μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τις Κυκλάδες.

 

27sd3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ – Ακόμη 36 ώρες με ισχυρές βροχές

Το «ισχυρό» βαρομετρικό χαμηλό που προέρχεται από την Ιταλία και δίνει πολλά χιλιοστά βροχής σε ολόκληρη τη χώρα φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει για ακόμη 36 ώρες, δηλαδή μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου.

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι από σήμερα αργά το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί αισθητά με αποτέλεσμα οι βροχές και οι καταιγίδες να δυναμώσουν και τα χιόνια να κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί τις επόμενες ώρες προς τις κεντρονότιες περιοχές του Αιγαίου με αποτέλεσμα να επηρεαστούν περισσότερο -μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου- με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά τα παρακάτω διαμερίσματα :

- κεντροανατολική Θεσσαλία

- κεντροανατολική Στερεά

- Αττική

- Εύβοια, Σποράδες

- Πελοπόννησος

- Κυκλάδες

- Κρήτη

- Δωδεκάνησα

Κατά περιόδους θα εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες αλλά και σε πολλές των περιπτώσεων βροχές ποτιστικού χαρακτήρα οι οποίες όμως θα δώσουν νέα και αρκετά χιλιοστά νερού στα ήδη υπάρχοντα κορεσμένα εδάφη.

Λόγω της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές θα στραφούν σε βοριάδες (7-8 μποφόρ) με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει περαιτέρω πτώση και έτσι οι συνθήκες να καταστούν περισσότερο χειμωνιάτικες.

Οι χιονοπτώσεις από την Θεσσαλία και βορειότερα θα απασχολούν περιοχές με υψόμετρο άνω των 900 μέτρων ενώ στα κεντρονοτιότερα τμήματα τα χιόνια θα εκδηλώνονται από τα 1050-1100 μέτρα και υψηλότερα. Όπου και αν εκδηλωθούν όμως χιονοπτώσεις, κατά βάση θα είναι πυκνές διότι υπάρχει αρκετά μεγάλη υποστήριξη από τους δείκτες υγρασίας στα μεσαία και ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Πάντως από την Κυριακή και στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει μια μικρή βελτίωση ως τα φαινόμενα, χωρίς ωστόσο οι ασθενείς βροχοπτώσεις να σταματήσουν κατά περιόδους να απασχολούν τμήματα των ανατολικών και βορείων ηπειρωτικών περιοχών αλλά και των νησιών του Αιγαίου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ