Εφημερίδα Κοινωνική

«Βγήκαμε στο δρόμο γιατί μας κοροϊδεύουν» λένε οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας (βίντεο)

 Breaking News

«Βγήκαμε στο δρόμο γιατί μας κοροϊδεύουν» λένε οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας (βίντεο)
16 Φεβρουαρίου 2017

Στη Βουλή, στον Άγνωστο Στρατιώτη, βρίσκονται συγκεντρωμένοι και σήμερα οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Από τη συγκέντρωση κλειστό είναι το ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σήμερα ψηφίζεται η διάταξη που θα ρυθμίσει το νομικό πλαίσιο εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι βάσει του 3938/2011 θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό από τις 10 Φεβρουαρίου του 2017. Το πρωί της Πέμπτης κατατέθηκε η τροπολογία που δίνει τριετή παράταση των συμβάσεων των πυροσβεστών πενταετούς θητείας με προοπτική μονιμοποίησής τους.

Ωστόσο η τροπολογία δεν τους ικανοποιεί καθώς καταγγέλλουν ότι η νέα διάταξη προβλέπει τριετίες πυροσβεστών δημιουργώντας στο Πυροσβεστικό Σώμα υπαλλήλους τεσσάρων ταχυτήτων.

Οι συγκεντρωμένοι περιμένουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε να προχωρήσουν προς την είσοδο της Βουλής ενώ επιτροπή τους θα μπει στην αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες.

«Κατεβήκαμε στο δρόμο γιατί υπάρχει κοροϊδία και εξαπάτηση. Η κυβέρνηση έκανε ένα έκτρωμα, καταπάτησε το νόμο, ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος» λέει χαρακτηριστικά ένας πυροσβέστης, πατέρας δύο παιδιών, από τη Χαλκιδική.

«Πριν από 10 ημέρες συναντήσαμε τον υπουργό, του δώσαμε την παράταση που μας ζήτησε αλλά η τροπολογία που έφερε είναι έκτρωμα. Εφόσον ο νόμος δεν τηρείται είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στο δρόμο» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης Αλέξανδρος Φαραντάκης.

fire43

fire5

fire1

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ