Εφημερίδα Κοινωνική

Την αναστολή των εγγραφών για το ΚΕΑ ζητά ο δήμος Αθηναίων

 Breaking News

Την αναστολή των εγγραφών για το ΚΕΑ ζητά ο δήμος Αθηναίων
08 Φεβρουαρίου 2017

Κάλεσμα στα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να αναστείλουν τις εγγραφές για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μέχρι να αποκατασταθεί το πληροφοριακό σύστημα απευθύνει ο δήμος Αθηναίων, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες, που σπεύδουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.

Ο δήμος κάνει λόγο για «μεγάλες τεχνικές δυσκολίες» που έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους δήμους, που έχουν επιφορτισθεί με αυτή την ευθύνη, παρά ένας ελάχιστος αριθμός ωφελουμένων.

Επίσης, αναφέρει ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δεν εξυπηρετούν ωφελούμενους που πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα δικαιολογητικά (νόμιμοι μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.), με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτοί να καταφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και του προσωπικού των δήμων, κρίνεται επιβεβλημένο να ανασταλούν οι εγγραφές, έως ότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα του υπουργείου Εργασίας.

Ο δήμος Αθηναίων συμπληρώνει ότι από τα ΚΕΠ πρέπει να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι, ακόμα και αν απαιτείται στη συνέχεια προσκόμιση έγγραφων δικαιολογητικών στους δήμους κατά αναλογία με τον τρόπο εγγραφής από το σπίτι.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ