Εφημερίδα Κοινωνική

Θαλάσσια ρύπανση στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

 Breaking News

Θαλάσσια ρύπανση στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά
15 Φεβρουαρίου 2017

Ρύπανση από σεντινόνερα (SLOPS), ιριδίζουσας και αυτοδιαλυόμενης μορφής, διαπιστώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από στελέχη του Λιμενικού Σώματος μέσα στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, συνολικής έκτασης περίπου 10 τ.μ. και συγκεκριμένα 5 τ.μ. στην προβλήτα «ΙΙΙ» στο λιμάνι Ικόνιου Κερατσινίου και 5 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της προβλήτας και του παραβεβλημένου πλοίου «MSC HAMBURG» σημαίας Παναμά.

Η ρύπανση, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, προκλήθηκε από τριαξονικό φορτηγό αυτοκίνητο, όταν σύμφωνα με δήλωση του 49χρονου οδηγού του, κατά τη διαδικασία παραλαβής των SLOPS από το παραβεβλημένο πλοίο, σημειώθηκε διαρροή (ψεκαδισμός) του ελαστικού σωλήνα αναρρόφησης στο σημείο ένωσής του με το μεταλλικό σύνδεσμο.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης με ίδια μέσα του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς επίσης και με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β” Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: efsyn.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ