Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βάζουν στα αυτοκίνητα υγραέριο θέρμανσης αντί κίνησης

 Breaking News

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βάζουν στα αυτοκίνητα υγραέριο θέρμανσης αντί κίνησης
15 Φεβρουαρίου 2017

Πηγές από την αγορά καυσίμων αναφέρουν ότι η παραβατικότητα στο χώρο του υγραερίου κίνησης έχει αρχίσει και γιγαντώνεται, με το ύψος της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο να υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα πάντα στελέχη της αγοράς καυσίμων που γνωρίζουν άριστα τον χώρο, τα κύρια προβλήματα συνοψίζονται στα εξής:

1) Κλοπή στις αντλίες (εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος των πρατηρίων παρεμβαίνουν στις αντλίες με διαφόρους τρόπους).

2) Πώληση υγραερίου χαμηλότερης φορολογίας (βιομηχανικό) στα πρατήρια ως υγραερίου κίνησης (λαθρεμπορία).

3) Εκτιμάται ότι πάνω από το 20% του υγραερίου κίνησης που πωλείται στην Ελλάδα προέρχεται από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας, χαμηλότερου ΕΦΚ, οι οποίες γίνονται παράνομα.

4) Κάθε λίτρο υγραερίου θέρμανσης κοστίζει περίπου 0,21 ευρώ φθηνότερα από ένα λίτρο υγραερίου κίνησης. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι το οικονομικό κίνητρο για παραβατική συμπεριφορά μέρους των πρατηρίων είναι τώρα ακόμα πιο ισχυρό. Με λίγα λόγια όλο και περισσότεροι βάζουν υγραέριο κίνησης αντι θέρμανσης το οποίο χρεώνουν ως κίνησης φυσικά…

Οι λύσεις που προτείνονται περιλαμβάνουν-μεταξύ άλλων-αυστηρότερους ελέγχους, υψηλότερα πρόστιμα για τους παραβάτες και καθολική εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ