Εφημερίδα Κοινωνική

Παραλειπόμενα δημοτικού συμβουλίου Πειραιά

 Breaking News

Παραλειπόμενα δημοτικού συμβουλίου Πειραιά
15 Φεβρουαρίου 2017

Οι απουσίες!

Το θέμα των απουσιών από τις συνεδριάσεις του ΔΣ Πειραιά που είχε θέσει ως θέμα το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ στην προηγούμενη συνεδρίαση πήρε το δρόμο του. Πλέον και με γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, όσοι απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, δεν αρκεί μόνο να ενημερώνουν προφορικά αλλά να δικαιολογούν την απουσία τους εγγράφως, είτε με αποστολή fax, είτε με email. Την πρώτη τυπική κίνηση την έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος έστειλε email πριν τη συνεδρίαση ενημερώνοντας το προεδρείο ότι θα απουσιάσει λόγω επαγγελματικών  υποχρεώσεων.

 

Παρεμβάσεις στα σχολεία

Μια που μιλάμε για το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ, να σημειώσουμε ότι η πρόσφατη καταγραφή που έκανε για προβλήματα των σχολικών κτιρίων του Πειραιά, αποδείχτηκε χρήσιμη και αυτό διότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Ν. Καλαμακιώτη, Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Παιδείας, ο οποίος παρενέβη για να λυθούν κάποια ζητήματα. Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος του ΛΙΜΑΝΙΟΥ, Δ. Γκερλές, απέδωσε τα εύσημα δημοσίως στον Ν. Καλαμακιώτη γιατί όπως είπε «τα καλά πρέπει να λέγονται».

 

Κόντρες!

Κόντρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Ηλία Κατσαφάδου και Πέτρου Κόκκαλη. Αφορμή στάθηκαν γενικότερες «πολιτικές» τοποθετήσεις για θέματα επικαιρότητας. Η ένταση μάλιστα που προκλήθηκε έβαλε στην «αρένα» και άλλα πρόσωπα, όπως τους Τάκη Αβραμίδη, Γιάννη Μελά, Νίκο Πηρούνια αλλά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργο Δαβάκη, ο οποίος πάλευε να κρατήσει τη συνεδρίαση σε επίπεδο… Πειραιά.

 

Με το βλέμμα στην Τρούμπα

Την τελευταία Κυριακή των αποκριών θα γίνει ακόμη ένα μεγάλο πάρτι στην Τρούμπα. Μάλιστα, οι επιχειρηματίες της περιοχής ζήτησαν την άδεια αλλά και τη βοήθεια του Δήμου για να μπορέσουν να προγραμματίσουν και να επικοινωνήσουν την εκδήλωση και φυσικά πήραν το πράσινο «φως» καθώς όπως πολλοί λένε, η Τρούμπα πλέον αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τον Πειραιά και μάλιστα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Μελά, ανοίγει πολλές θέσεις εργασίας στην πόλη.

 

Με το δεξί…

 

Με το δεξί μπήκε η Έφη Καλλέργη στο δημοτικό συμβούλιο. Όλοι υποδέχτηκαν με τα καλύτερα λόγια την νέα επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ευχήθηκαν τα καλύτερα τόσο σε εκείνη όσο και στον Αντώνη Καλογερόγιαννη (πρώην επικεφαλής του συνδυασμού). Μάλιστα, η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Κορίνα Λαουλάκου ζήτησε από το Σώμα, η Έφη Καλλέργη να αντικαταστήσει τον Αντώνη Καλογερόγιαννη και στο ΔΣ της ΚΟΔΕΠ, διότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα.

 

Του Κώστα Παναγιωτάκη


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ