Εφημερίδα Κοινωνική

ΥΠΕΣ: Ρητό χρονοδιάγραμμα για λύση με τα απορρίμματα στη Ζάκυνθο

 Breaking News

ΥΠΕΣ: Ρητό χρονοδιάγραμμα για λύση με τα απορρίμματα στη Ζάκυνθο
23 Φεβρουαρίου 2017

Σε ρητό, δεσμευτικό, χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων βημάτων για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο κατέληξε η σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το χρονοδιάγραμμα συμφωνήθηκε και συνομολογήθηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο βουλευτής Ζακύνθου και υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς δεσμεύτηκε ότι έως τις 30 Μαρτίου θα λειτουργεί η ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Βραχίονα, σε θέση που υπέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δήμου. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να συμβάλλουν για την επίσπευση της αναγκαίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.

Έως τότε, τα απορρίμματα θα καταλήγουν στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) του Σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση λύση προορίζεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα έως την ολοκλήρωση της οριστικής λύσης στην τοποθεσία Λίβας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος, ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Δημάρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Αντίοχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας και ο Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ