Εφημερίδα Κοινωνική

Γιατί καθυστερούν τα έργα σε δήμους και Περιφέρειες – Παρέμβαση Κώστα Κατσαφάδου

 Breaking News

Γιατί καθυστερούν τα έργα σε δήμους και Περιφέρειες – Παρέμβαση Κώστα Κατσαφάδου
17 Φεβρουαρίου 2017

Οι τεράστιες καθυστερήσεις σε έργα των Δήμων και των Περιφερειών εξαιτίας του νόμου 4412/2016 που αφορά στις δημόσιες συμβάσεις έργων, είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Κατσαφάδος, αν και η Επιτροπή διαγωνισμού αποτελείται από τρεις τεχνικούς υπαλλήλους, βάσει του εν λόγω νόμου, εντούτοις δεκάδες νησιωτικοί και ορεινοί Δήμοι, δε διαθέτουν ούτε έναν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή δημοπρασιών και χρηματοδοτημένα έργα να μην προχωρούν.

«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Κυθήρων, ο οποίος διαθέτει μόνο 1 τεχνικό υπάλληλο κλάδου ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκροτήσει όργανο διεξαγωγής δημοπρασιών έργων, καθώς απαιτούνται ακόμα τουλάχιστον 5 μέλη (2 τακτικά μέλη + 3 αναπληρωματικά)», αναφέρει ο κ. Κατσαφάδος, επισημαίνοντας ότι η πρόβλεψη να παίρνουν οι Δήμοι προσωπικό από άλλες υπηρεσίες ή την Περιφέρεια, στην πράξη φαίνεται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς το να βασίζονται οι Δήμοι στις τεχνικές υπηρεσίες των κατά τόπους Περιφερειών για να δημοπρατούν έργα, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ