Εφημερίδα Κοινωνική

Έως και 65% η μείωση στις συντάξεις αν καταργηθεί η προσωπική διαφορά

 Breaking News

Έως και 65% η μείωση στις συντάξεις αν καταργηθεί η προσωπική διαφορά
22 Φεβρουαρίου 2017

Όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup οι συνταξιούχοι θα είναι αυτοί που θα υποστούν τις μεγαλύτερες μειώσεις, με βάσει του νέου μείγματος δημοσιονομικών μέτρων. Η κα. Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ενδεικτικά, τα οφέλη θα μπορούσαν να είναι φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) η αφαίμαξη της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις θα επιφέρει βαρύτερες απώλειες από τις αρχικά εκτιμώμενες, 20% κατά μέσο όρο.

Παράδειγμα: Συνταξιούχος με αρχική απόφαση συνταξιοδότησης 1.839,46 ευρώ μικτά, κύρια σύνταξη, θα έχει προσωπική διαφορά 149,54 ευρώ. Μετά την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων ο ίδιος συνταξιούχος έχει κύρια σύνταξη 1340,47 ευρώ. Αν καταργηθεί η προσωπική διαφορά θα έχει σύνταξη 1190,93 ευρώ (μείωση περίπου 15%). Το ΕΝΔΙΣΥ σε σχετική επιστολή, προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Κοιν. Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, έπρεπε να μην εκδώσει την εγκύκλιο δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του ΕΝΔΙΣΥ στην ολομέλεια του ΣτΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου στις 7 Απριλίου 2017.

Την ίδια ώρα για «απόλυτο χάος» στον ΕΦΚΑ κάνουν λόγο οι ομοσπονδίες εργαζομένων κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα

Για το λόγο αυτό τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) στο ΙΚΑ εξήγγειλαν προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας στην ερχόμενη Πέμπτη, 2 Μαρτίου, από τις 12 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Την ίδια ημέρα, στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ