Εφημερίδα Κοινωνική

Ελάφρυνση του χρέους και νέα μέτρα ζητάει το ΔΝΤ (βίντεο)

 Breaking News

Ελάφρυνση του χρέους και νέα μέτρα ζητάει το ΔΝΤ (βίντεο)
07 Φεβρουαρίου 2017

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της τρίωρης συνεδρίασης, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη χαλάρωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών από το ξέσπασμα της κρίσης αλλά η δημοσιονομική εξυγίανση και η εσωτερική υποτίμηση έχουν προκαλέσει μεγάλο κοινωνικό κόστος, με μείωση των εισοδημάτων και διόγκωση της ανεργίας.

Το ελληνικό χρέος περιγράφεται ως εξαιρετικά μη βιώσιμο και το Ταμείο προτείνει ελάφρυνση, γιατί διαφορετικά θα χρειαστούν δραστικά πρόσθετα μέτρα.

Με εκκρεμή τη θέση του ΔΝΤ για παραμονή η όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση, δια στόματος Νίκου Παππά, δεν συνδέει απαραίτητα την παρουσία του ταμείου, με τη συνέχιση του προγράμματος.

Πρωτοβουλία για συνάντηση στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όλων των πλευρών για να κλείσει η αξιολόγηση, φέρεται να αναλαμβάνει, ο επικεφαλής του Eurogroup.

Πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας, υπογράμμισαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Η αβεβαιότητα με την αξιολόγηση θα τελειώσει, δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά από σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βιωσιμότητα του χρέους και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Η ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ