Εφημερίδα Κοινωνική

Απάντηση Πατούλη σε Γεροβασίλη: Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους

 Breaking News

Απάντηση Πατούλη σε Γεροβασίλη: Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους
21 Φεβρουαρίου 2017

«Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους. Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους, αν περάσει στους δήμους η ευθύνη λειτουργίας τους», ήταν η απάντηση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε σχετική δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.

Ο κ. Πατούλης κάλεσε την υπουργό να «σταματήσει να πυροβολεί την Αυτοδιοίκηση» και να «φροντίσει να δοθεί έγκυρη νομοτεχνικά λύση στο πρόβλημα της νόμιμης πληρωμής της μισθοδοσίας των χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν με απόφαση της κυβέρνησης».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει στην υπουργό ότι όσες υπηρεσίες και υποδομές πέρασαν στους δήμους τα τελευταία 30 χρόνια, πέρασαν από το κράτος, όπως η συντήρηση των σχολείων και οι παιδικοί σταθμοί όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά και παρέχουν σήμερα αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες, παρότι δεν συνοδεύθηκε η μεταβίβασή τους με τους αντίστοιχους πόρους. Ακόμη, επικαλείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπου σε όλες τις χώρες της ΕΕ «οι αρμοδιότητες μεταβιβάζονται στον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό, στη βάση της εγγύτητας, της αποτελεσματικότητας και της επικουρικότητας».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ