Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμος Λάρισας μεριμνά για ομαλή ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία

 Breaking News

Ο Δήμος Λάρισας μεριμνά για ομαλή ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία
24 Ιανουαρίου 2017

Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση και τη γενικότερη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με το προσφυγικό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, έπειτα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν με επίκεντρο το 26ο Δημοτικό Σχολείο.

Το κοινό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας ανακοινώθηκε, έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, με θέμα το προσφυγικό ζήτημα στα κέντρα φιλοξενίας, τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, αλλά και την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης.

Στη απόφαση ανακοινώθηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση και τη γενικότερη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με το προσφυγικό, αλλά και η απόφαση για παρουσία της διαπαραταξιακής επιτροπής στα σχολεία της Λάρισας για την υποδοχή των προσφυγόπουλων.

Στο κείμενο που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων καταδικάζει τη νέα ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο σχολείο του Περάματος» τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η επίθεση αυτή «επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης».

Στην ανακοίνωση – ψήφισμα επισημαίνεται, επίσης, πως δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες «για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, αλλά το σύστημα που τα γεννά» ενώ τονίζεται, ότι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχουν οι «πολιτικές εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις πατρίδες τους και η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Με βάση την ανακοίνωση, το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει πως καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία».

Επίσης, καλεί όλους τους δημότες, να απομονώσουν «τις ακραίες φασιστικές φωνές, να εκφράσουν ενεργά τη στήριξη συμμετοχής των προσφυγόπουλων στην δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ