Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα προσπάθεια επαναξιολόγησης δομών του Δημοσίου – Μετά… «κινητικότητα»

 Breaking News

Νέα προσπάθεια επαναξιολόγησης δομών του Δημοσίου – Μετά… «κινητικότητα»
04 Ιανουαρίου 2017

Παράταση στην “Επαναξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων των Υπουργείων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ)” δίνει εγκύκλιος που υπογράφει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Με την συγκεκριμένη “υπενθυμιστική” εγκύκλιο, σε συνέχεια της εγκυκλίου Βερναρδάκη, καλούνται τα υπουργεία και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) να αποστείλουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017 τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων, αναφορικά με τους νέους Οργανισμούς τους, και τις εκθέσεις αξιολόγησης, όπως σχετικά προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν.4178/2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:

«Η ανασυγκρότηση των κρατικών δομών διοίκησης θα συμβάλει καταλυτικά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κυβερνητικού Έργου, ενώ παράλληλα αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4440/2016».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προθεσμία Βερναρδάκη υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, είχαν διορία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 να αξιολογήσουν την οργάνωσή τους και να προβούν σε αναδιοργάνωση των υφιστάμενων δομών τους με εκπόνηση νέων οργανογραμμάτων. Ωστόσο, αν και η διαδικασία σχετικά με την επαναξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων των υπουργείων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους φορείς.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ