Εφημερίδα Κοινωνική

Χρ. Βρεττάκος: Ανάπτυξη της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών

 Breaking News

Χρ. Βρεττάκος: Ανάπτυξη της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών
10 Ιανουαρίου 2017

Σε άμεσες παρεμβάσεις στην περιοχή των Λιπασμάτων προχωρά ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με γνώμονα την ανάπτυξη της πόλης και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, όπως δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», στο μεσημεριανό μαγκαζίνο, και τον δημοσιογράφο Κώστα Σαββόπουλο, ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρεττάκος είναι η πρώτη φορά που διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει πρόταση που αφορά το σύνολο των στρεμμάτων της περιοχής, φέρνοντας έτσι προ των ευθυνών τους και τους ιδιώτες που κατέχουν μέρος της έκτασης.

Αναφορικά με τις άμεσες παρεμβάσεις του Δήμου, ήδη μπει και ξεκινήσει, εδώ και ημέρες, τις εργασίες ανάπλασης της περιοχής από την πλευρά της Δραπετσώνας. Στόχος είναι να παραδώσει το κομμάτι αυτό του χώρου, στους πολίτες, μέχρι το καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής έχουν αποσυρθεί από την περιοχή τόνοι από μπάζα και σκουπίδια, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται και οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται οι εργασίες δεντροφύτευσης, καθώς και η παραπέρα διαμόρφωση του χώρου.

Το νέο περιβάλλον θα περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- ένα ανοιχτό θέατρο, αθλητικές υποδομές, παιδική χαρά και αναψυκτήριο. Όλες οι εγκαταστάσεις πρόκειται να είναι προκατασκευασμένες και μεταφερόμενες.

Παράλληλα, εντός του Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το σύνολο της έκτασης των Λιπασμάτων, ο οποίος έχει προκηρυχθεί από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ