Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτόνομες Μητέρες : Μέτρα και Στρατηγικές για τη συμφιλίωση εργασίας και οικογενειακής ζωής

 Breaking News

Αυτόνομες Μητέρες : Μέτρα και Στρατηγικές για τη συμφιλίωση εργασίας και οικογενειακής ζωής
25 Ιανουαρίου 2017

Το 2ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά υλοποιεί από το Σεπτέμβριο του 2016, το Πρόγραμμα με τίτλο «Αυτόνομες Μητέρες : Μέτρα και Στρατηγικές για τη συμφιλίωση εργασίας και οικογενειακής ζωής» (MAMECProject).

Πρόκειται για μια Στρατηγική Σύμπραξη Erasmus+ ΚΑ2 στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Οι Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αφορούν στην ανάπτυξη και ενίσχυση διακρατικών συνεργασιών μεταξύ φορέων/οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, προκειμένου να παράξουν από κοινού αποτελέσματα και παραδοτέα προϊόντα για την επαγγελματική κατάρτιση και την αγορά εργασίας.

Στο MAMECProject συμμετέχουν φορείς από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Ελλάδα) των οποίων ο στόχος είναι να αναπτύξουν δίκτυα, να συνεργαστούν σε διακρατικό επίπεδο, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν ιδέες, πρακτικές και μεθόδους.

Τα στατιστικά στοιχεία για αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες αποκαλύπτουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας των γυναικών, χαμηλά ποσοστά δραστηριότητας και απασχόλησης, χειρότερες συμβάσεις και συνθήκες εργασίας, χαμηλούς μισθούς και μικρή κοινωνική προστασία.

Οι μητέρες μαθήτριες που φοιτούν στο σχολείο είναι ο λόγος που επιλέχθηκε το 2ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά από το Συντονιστή Φορέα MadForEurope, που εδρεύει στη Μαδρίτη, για να συμμετέχει στο MAMECProject. Μητέρες που δεν εργάζονται ή υποαπασχολούνται είναι οι επωφελούμενες και στις άλλες τρεις συνεργαζόμενες χώρες.

Το MAMECProject έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αυξήσει την απασχόληση και να προωθήσει τη συνεργασία και τη δια βίου μάθηση. Στη διετή διάρκειά του θα υλοποιηθούν μια σειρά από δραστηριότητες που θα δώσουν την ευκαιρία στις μητέρες μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, με την προοπτική να έχουν πρόσβαση στην επιχειρηματικότητα και την πιθανότητα να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση από το σπίτι (home-basedbusiness).

Το MAMECProject είναι 100% επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωσηκαι οι επωφελούμενες μητέρες μαθήτριες θα είναι δέκα, μετά από διαδικασία επιλογής που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο. Για την υλοποίησή του, υπεύθυνη είναι η Παιδαγωγική Ομάδα που έχει συσταθεί και αποτελείται από πέντε εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ