Εφημερίδα Κοινωνική

Σεμινάριο Εξαγωγών – Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας (cluster) στο Β.Ε.Π.

 Breaking News

Σεμινάριο Εξαγωγών – Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας (cluster) στο Β.Ε.Π.
16 Δεκεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πιλοτικό Σεμινάριο με θέμα : «Εξαγωγές – Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας (cluster)», που συνδιοργάνωσαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και η Ένωση Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας-Κορυδαλλού Πέριξ, στο πλαίσιο των Δράσεων του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Πειραιά , την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η στρατηγική εξόδου από την κρίση που ταλανίζει την ελληνική οικονομία πρέπει απαραίτητα να περνάει μέσα από την ενδυνάμωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Απαιτείται στήριξη της επιχειρηματικότητας που βάλλεται με σκληρό τρόπο έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις υπέρβασης από την κρίση με ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Ο κλάδος σας, αν και αποτελεί έναν από τους μεγάλους χαμένους της κρίσης, λόγω της κατάρρευσης της οικοδομής, επέδειξε αντοχή, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει πολλές υγιείς μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Είναι ένας κλάδος που έχει να δώσει πολλά και οι εξαγωγές αποτελούν κλειδί για όσες επιχειρήσεις στον κλάδο επιθυμούν να αναπτυχθούν.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στην προσπάθειά του να στηρίξει τις επιχειρήσεις μέλη του, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, διοργανώνει σήμερα το πρώτο πιλοτικό σεμινάριο, στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Πειραιά.

Σκοπός είναι η ενημέρωσή σας για τις ενδεδειγμένες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για μια επιτυχημένη και μακρά πορεία στον τομέα των εξαγωγών. Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας.

Η γνώμη και οι προτάσεις σας θα είναι χρήσιμο εργαλείο για εμάς καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες και τις απαιτήσεις του κλάδου».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας-Κορυδαλλού & Πέριξ, κος Θεόφιλος Παγιάτης, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία του και τόνισε :

«Ο κλάδος μας είναι στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία καθώς τα προηγούμενα χρόνια μεγαλούργησε. Διαθέτει υψηλή τεχνολογία και το τελικό προϊόν είναι εφάμιλλο με εκείνο των Ευρωπαϊκών χωρών.

Ενώ το 2015 είχε θετικά ισοζύγια, οι εξαγωγές παραμένουν σε επίπεδο βιομηχανίας διότι οι επιχειρήσεις είναι κυρίως μικρές και είμαστε ακόμα σε χαμηλά επίπεδα ενώ υπάρχει πεδίο δράσης».

Κεντρικοί εισηγητές ήταν ο κος Γιώργος Δερμεντζόγλου, Διευθυντής Marketing της Εταιρείας Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Manager’s Office, ο οποίος ανέλυσε με ιδιαίτερα επεξηγηματικό τρόπο τις διαδικασίες και τη μεθοδολογία των εξαγωγών και ο κος Σύρος Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος της Μονάδας Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο οποίος ανέλυσε το πλαίσιο – διαχείριση συνεργατικών σχέσεων (clusterς).

Εύστοχη ήταν η παρέμβαση του Διευθυντή του ΒΕΠ, κου Μιχάλη Γιάγκα, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαδικασίες δημιουργίας cluster και στις δυνατότητες που μπορούν να δώσουν καθώς είναι ένα αξιόλογο εργαλείο και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να υποδεχθούν το καθεστώς.

Το πιλοτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο των Δράσεων του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Πειραιά, έδωσε το έναυσμα για να αναδειχθούν πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών.

«Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια, ώστε να βοηθηθούν όλοι οι κλάδοι και να δεχθούν τις αλλαγές που σίγουρα θα έρθουν, αλλά και για να δοθούν περισσότερες επεξηγήσεις στα τρέχοντα προβλήματα», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε στο κλείσιμο εργασιών του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κος Ανδριανός Μιχάλαρος.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ