Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιάς: Μελέτη για την «χάραξη» διαδρομής για τους επιβάτες κρουαζιέρας

 Breaking News

Πειραιάς: Μελέτη για την «χάραξη» διαδρομής για τους επιβάτες κρουαζιέρας
06 Δεκεμβρίου 2016

Μελέτη για τη διαμόρφωση μιας «ελκυστικής» διαδρομής στη πόλη του Πειραιά, με την ανάλογη σήμανση, για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων θα εκπονήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Αντικείμενο της μελέτης, που είναι προϋπολογισμού 34.940 € και θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα είναι:

Η μελέτη επιλογής Διαδρομών στην πόλη του Πειραιά για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. Και

Η μελέτη κατακόρυφης – οριζόντιας σήμανσης και ασφάλισης των Διαδρομών.

Η σήμανση θα γίνει με χρήση ενημερωτικών πινακίδων (διαδραστικές «beacons», οθόνες αφής, πινακίδες μεταβλητού κειμένου, απλές τουριστικές πινακίδες, κλπ). Δεν αποκλείεται η χρήση και άλλου είδους πινακίδων (του Κ.Ο.Κ. ή άλλες), εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Επίσης θα εξεταστεί η διαγράμμιση καθοδήγησης των τουριστικών κυκλικών διαδρομών από το λιμάνι προς σημεία ενδιαφέροντος και επιστροφή.

Παράλληλα, θα γίνουν προτάσεις για τυχόν μέτρα βελτίωσης και ασφάλισης των επιφανειών βάδισης, με βάση μελέτες συγκοινωνιακών έργων και κυκλοφοριακών μελετών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση του έργου θα έχουν στην διάθεσή τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, Εμπορικός Σύλλογος κ.α., ένα χρήσιμο εργαλείο για την προσέλκυση επιβατών κρουαζιέρας στη πόλη.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ