Εφημερίδα Κοινωνική

Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν

 Breaking News

Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν
05 Δεκεμβρίου 2016

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν, από λοίμωξη του αναπνευστικού. Τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης – γιος πρόσφυγα από την Ρωσία – γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1933. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης και έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή το 1953.

1

Πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και είχε τιμηθεί με πλήθος βραβείων για το έργο του.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια, ομοίως, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το χρονικό διάστημα 1976 – 1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Ζούσε στην Αθήνα και ήταν παντρεμένος με την κόρη του Κώστα Χατζηχρήστου, Νικολέτα (Τέτα), η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2015. Μαζί απέκτησαν μία κόρη, την Άνια.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Δήλωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον χαμό του Πέτρου Φυσσούν ενός ηθοποιού που υπηρέτησε τη υποκριτική σε όλα τα είδη και σε όλες του τις εκδοχές για πολλές δεκαετίες. Ο Πέτρος Φυσσούν, ηθοποιός πολυβραβευμένος, με πολλούς ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και με συμμετοχές σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, ανήκει σε μια εμβληματική γενιά ηθοποιών που εμπλούτισε την υποκριτική τέχνη. Το υπουργείο Πολιτισμού και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Η Τομέαρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, για την απώλεια του Πέτρου Φυσσούν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O Πέτρος Φυσσούν ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός που τίμησε με το έργο του, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Η προσφορά του στον χώρο του Πολιτισμού υπήρξε σπουδαία. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Πέτρου Φυσσούν, ενός εξαιρετικού ηθοποιού που υποδύθηκε μια ευρεία γκάμα ρόλων και διακρίθηκε σε όλα τα είδη του θέατρου αλλά και στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση. Συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε τρεις ιστορικές του παραγωγές (1977-1978).

Μια σημαντική μορφή του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν πέρασε στην ιστορία. Το πέρασμά του από την σκηνή και την οθόνη και η δύναμη της καλλιτεχνικής του ποιότητας θα τον κρατάει ζωντανό στην μνήμη μας για πάντα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η ΕΠΕΚΕ πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά έναν από τους σπουδαίους της Θεατρικής Συντεχνίας .Ο Πέτρος Φυσσούν, ηθοποιός με σπουδαία προσωπικότητα δοκιμάστηκε σε όλα τα είδη του θεάτρου με μεγάλη επιτυχία. Ευαίσθητος απέναντι στις κοινωνικές διεργασίες πορεύθηκε μέσα στην κοινωνία λαμπρύνοντας το θεατρικό σανίδι, τον κινηματογράφου και την τηλεόραση με την παρουσία του. Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ