Εφημερίδα Κοινωνική

Π. Αττικής: Σήμερα η απόφαση για το νέο ΠΕΣΔΑ

 Breaking News

Π. Αττικής: Σήμερα η απόφαση για το νέο ΠΕΣΔΑ
06 Δεκεμβρίου 2016

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί και θα τεθεί προς έγκριση το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, το οποίο είναι πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Την ώρα της έναρξης του περιφερειακού συμβουλίου (15.30) το Δυτικό Μέτωπο καλεί τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρών στο περιφερειακό συμβούλιο για να απαιτηθεί να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής στην Φυλή.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της κρίσιμης για το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων συνεδρίασης, θα συζητηθεί επερώτησης του Περιφερειακού Συµβούλου Π. Ευαγγελίου µε θέµα: «Λειτουργία του αεροδροµίου “Ελ. Βενιζέλος” και αξιοποίηση του πρώην αεροδροµίου στο Ελληνικό».

Ολόκληρη η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

Θέματα Ημερήσιας διάταξης

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συζήτηση επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ευαγγελίου με θέμα: «Λειτουργία του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” και αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό».

Συζήτηση και λήψη απόφασης: “Έγκριση 2ης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Αττικής” (άρ. 35 Ν. 4042/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρ. 31 Ν. 4342/2015 – ΦΕΚ 143/τ.Α’/9-11-2015 και ισχύει).

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)

Έγκριση όρων και σύναψης σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, και του Δήμου Αλίμου για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση Γηπέδων Ποδοσφαίρου Αλίμου».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης)

Έγκριση σκοπιμότητας για την επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ – Γ.Ν.Δ.Α. Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» και του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» για αγορά στεφανιογράφων, συνολικής δαπάνης 1.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

Έγκριση εγκατάστασης νέων φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Λ. Καραμανλή – Διός, στο Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Λάσκαρη – Κρασοπούλου)

Έγκριση προγράμματος δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2017.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης)

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τη λειτουργία υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας εκτροφής κοτόπουλων πάχυνσης 60.000 θέσεων της «Θ. Κοντοστέργιος – Στ. Μπουφίδη Ο.Ε.», στη θέση Σαμουήλι ή Σαμοχείλι Αυλώνα, Δήμου Ωρωπού, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)

Έγκριση σκοπιμότητας ένταξης της Πράξης με τίτλο “Συλλογή Ολοκληρωμένη (αποκεντρωμένη) Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων σε νησιά και σε μικρούς / απομακρυσμένους οικισμούς της Περιφέρειας Αττικής (Ολοκλήρωση εγκαταστάσεων επεξεργασίας ΑΣΑ Κυθήρων, Εγκαταστάσεις διαχείρισης σε άλλα νησιά της Περιφέρειας)” στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

Χωροθέτηση λαϊκών αγορών Τζιτζιφιές (ημέρα Τρίτη), Αγία Ελεούσα (ημέρα Τρίτη) της Β’ Πειραιά, Καλλιθέα (ημέρα Παρασκευή) και Σφαγεία Καλλιθέας (ημέρα Παρασκευή) της Β’ Αθηνών του Δήμου Καλλιθέας.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης)

Μετακίνηση λαϊκής αγοράς Αστυνομικά (Πανόραμα) ημέρα Τετάρτη της Δ’ Αθηνών του Δήμου Ηλιούπολης.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης)

Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 2.402.526 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για την τοποθέτηση – απομάκρυνση – γενικότερη διαχείριση των κινητών χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, για την κάλυψη των αναγκών των πωλητών που δραστηριοποιούνται σε αυτές για τρία (3) έτη.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης)

Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης οικονομικού προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Γ΄ τριμήνου 2016.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καραμάνος)

Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής έτους 2016.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καραμάνος)


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ