Εφημερίδα Κοινωνική

Νομικές διαδικασίες του ΟΛΠ για ανάκτηση ποσού

 Breaking News

Νομικές διαδικασίες του ΟΛΠ για ανάκτηση ποσού
21 Δεκεμβρίου 2016

Ένα σημαντικό ποσόν κατέθεσε ο ΟΛΠ στην Εθνική Τράπεζα σε λογαριασμό του δήμου Πειραιά, μετά την αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου που είχε προβεί ο δήμος στις 4 Ιουλίου 2016, για τέλη καθαρισμού, φωτισμού και ηλεκτροδότησης που υποστηρίζει ότι του οφείλει ο ΟΛΠ.

Ωστόσο ο ΟΛΠ με ανακοίνωσή του προς τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο τους ενημερώνει ότι μπορεί να μετέφερε το ποσόν των 6.285.940 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του δήμου στις 30 Νοεμβρίου 2016, αλλά θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την ανάκτησή του.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η παραπάνω κατάσχεση είχε επιβληθεί χωρίς δικαστική απόφαση και παρά τις διατάξεις του άρθρου 13 του νόμου 4337/2015 το οποίο σε συνδυασμό με τον νόμο 4404/2016 απαγορεύει την επιβολή στον ΟΛΠ παρόμοιων επιβαρύνσεων με τις παραπάνω. Αντίθετα, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, ο Δήμος Πειραιά και οι δήμοι που γειτονεύουν με το λιμάνι του Πειραιά υποχρεούνται να εκδώσουν διοικητικές πράξεις, προκειμένου να διαγράψουν όλες τις παρόμοιες επιβαρύνσεις που είχαν επιβάλει παλαιότερα στον ΟΛΠ (εκτός από εκείνες που έχουν κριθεί νόμιμες με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις), υποχρέωση η οποία δεν έχει τηρηθεί μέχρι σήμερα.

Στις 12/12/2016 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη ακροαματική διαδικασία σχετικά με τη νομιμότητα της κατάσχεσης και η απόφαση εκτιμάται ότι θα εκδοθεί τους πρώτους μήνες του 2017.

Τέλος ο ΟΛΠ καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν «εποικοδομητικά για να συμβάλουν στον κοινό στόχο της ανάπτυξης και της ευημερίας στο λιμάνι του Πειραιά».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ