Εφημερίδα Κοινωνική

Κρήτη: Διακινούσαν ηρωίνη με εντολές από τη φυλακή

 Breaking News

Κρήτη: Διακινούσαν ηρωίνη με εντολές από τη φυλακή
20 Δεκεμβρίου 2016

Φυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας είναι ένας 54χρονος Έλληνας, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να λειτουργεί ως «εγκέφαλος» σπείρας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στα Χανιά, το Ρέθυμνο και την Αττική. Βασικός προμηθευτής των ναρκωτικών ήταν ένας 48χρονος Αλβανός που τα παρέδιδε σε έναν 57χρονο Έλληνα με τον οποίο συναντιόταν σε περιοχή της Αττικής.

Εκείνος μετέφερε τα ναρκωτικά στα Χανιά, όπου αποθήκευε με την βοήθεια ενός 34χρονου Έλληνα, τα διακινούσαν σε χρήστες στα Χανιά και το Ρέθυμνο και παρέδιδαν τα κέρδη τους σε μια 35χρονη Ρωσίδα, σύντροφο του κρατούμενου αρχηγού του κυκλώματος. Μέλη της σπείρας ήταν και άλλοι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 57, 66, 54 και 43 χρόνων, που επίσης συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφαλείας Χανίων, των Τ.Α.Ε. Χανίων, Αποκορώνου και Ρεθύμνου και της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά τη σύλληψη του 57χρονου την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής στα Χανιά, έχοντας μαζί του 200 γραμμάρια ηρωίνης που είχε παραλάβει από τον 48χρονο Αλβανό. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν άλλη μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα μαχαίρι και 650 ευρώ. Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών στην κατοικία του προμηθευτή σε περιοχή της Αττικής, όπου κατέσχεσαν 407 γραμμάρια ηρωίνης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και πλήθος συσκευασιών για ναρκωτικά, το Ι.Χ. αυτοκίνητό του ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών, αλλά και 3.090 ευρώ, 1.000 αλβανικά λεκ.

Οι σημειώσεις για τη διακίνηση των ναρκωτικών που βρέθηκαν στα κελιά του 54χρονου «εγκέφαλου» και του 43χρονου επίσης φυλακισμένου συνεργού του, οδήγησαν τους αστυνομικούς στην πλήρη εξάρθρωση της σπείρας. Στο σπίτι του 34χρονου στο Ρέθυμνο, κατασχέθηκαν φωτοβολίδες θαλάσσης, καπνογόνα, μια συσκευή εντοπισμού,και τέσσερα κινητά, ενώ σε αυτό του δεύτερου 57χρονου στα Χανιά κατασχέθηκαν τρεις ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ναρκωτικών και το Ι.Χ. αυτοκίνητό του. Στο σπίτι του 54χρονου στα Χανιά, κατασχέθηκαν πέντε ναρκωτικά χάπια και ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν στην ίδια πόλη ο 66χρονος και η 35χρονη Ρωσίδα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ