Εφημερίδα Κοινωνική

Επίσκεψη Θεοδωράκη – Μώραλη στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Χατζηκυριακείου (φωτο)

 Breaking News

Επίσκεψη Θεοδωράκη – Μώραλη στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Χατζηκυριακείου (φωτο)
19 Δεκεμβρίου 2016

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη επισκέφτηκε το καθιερωμένο ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάτι του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, όπου και είχε την ευκαιρία α ενισχύσει το σκοπό του ιδρύματος ψωνίζοντας χριστουγεννιάτικες κατασκευές των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί: ρούχα, τσάντες, παιχνίδια, αλλά και βιβλία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος βρίσκεται σε συχνή επαφή με το Δήμαρχο του Πειραιά -καθώς η πόλη αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ιδρυμάτων που παράγουν έργο και ακόμη περισσότερο όσων φιλοξενούν παιδιά, καλώντας τον κόσμο, ανάλογα με τις δυνατότητες του, να ενισχύσει τα ιδρύματα αυτά.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε να πάρουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε οι πολίτες να νιώθουν ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν είναι μόνοι τους απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεν περιμέναμε τις γιορτές για να βρεθούμε με τον Δήμαρχο του Πειραιά καθώς μιλάμε και βρισκόμαστε συχνά. Σήμερα ήταν μια καλή ευκαιρία να είμαστε εδώ μαζί για να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας καθώς πρέπει να τη δούμε τα παιδιά αυτά σαν να ήταν δικά μας. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να βρούμε το χρόνο στις γιορτές να περάσουμε από κάποιο ίδρυμα, ειδικά εκεί που φιλοξενούνται παιδιά, τα οποία πρέπει να έχουν τη φροντίδα μας. Και φυσικά να προσπαθήσουμε, αν μπορούμε, να τα ενισχύσουμε, όπως ακριβώς κάνουμε και σήμερα. Χρόνια Πολλά σε όλους και ελπίζω η νέα χρονιά να είναι λίγο καλύτερη».

Γιάννης Μώραλης: «Ενημερώθηκα χθες από τον επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρο Θεοδωράκη για την πρόθεσή του να κατέβει στο μπαζάρ του Χατζηκυριακείου. Πρώτον ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση γιατί γνώριζε για την πρωτοβουλία αυτή -που είναι ιδιαίτερα θετικό- αλλά και την πρόθεσή του την οποία υλοποίησε, να κατέβει εδώ που συνεννοηθήκαμε να έρθουμε μαζί. Είναι σημαντικό να βλέπει και το Χατζηκυριάκειο και η κοινωνία του Πειραιά, όχι μόνο το Δήμαρχο -ο οποίος είναι κάθε μέρα εδώ- αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς, να έρχονται να συνδράμουν ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και για τη πόλη. Συνεννοηθήκαμε και ήρθαμε εδώ παρέα να πάρουμε μερικά πράγματα για να βοηθήσουμε το Χατζηκυριάκειο. Μακάρι και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να έρχονται και να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Είχαμε πει να βρεθούμε με τον επικεφαλής του Ποταμιού και για τα θέματα του Πειραιά, καθώς ο Πειραιάς έχει πολλά θέματα και φυσικά γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση. Το έχουμε πει από τον Σεπτέμβριο, βρεθήκαμε μια δύο φορές, αλλά δεν είναι της παρούσης τώρα εν όψει εορτών. Αλλά θέλω να τον ενημερώσω για τα εξειδικευμένα θέματα και πράγματα που υπάρχουν στον Πειραιά, ώστε να μέσα από το Ποτάμι να ακούσουμε και τις θέσεις τους και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τα θέματά μας».

Δείτε τις φωτογραφίες:

theodorakis1

theodorakis2

theodorakis3

theodorakis4

theodorakis5

theodorakis6

theodorakis7

theodorakis10


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ