Εφημερίδα Κοινωνική

Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το «Μα…ζει» με δημιουργία, γέλιο και πολύ χαρά

 Breaking News

Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το «Μα…ζει» με δημιουργία, γέλιο και πολύ χαρά
16 Δεκεμβρίου 2016

Του Βασίλη Κατσιαούνη

 

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ βρέθηκε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σωματείου ΑΜΕΑ «Μα…ζει» και επισκέφθηκε το περίπτερο με τις δημιουργίες των παιδιών. Από τα πολλά και διάφορα πράγματα που είχε το περίπτερο φαινόταν σαν χρωματιστό σπιτάκι αλλά στην πραγματικότητα ήταν ακόμα πιο χρωματιστό με τα παιδιά και τους γονείς τους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Το bazaar είχε διακοσμητικά σπιτιού π.χ. βάζα, μπιχλιμπίδια, ρόδια (για καλή τύχη) κ.α. γούρια, λαιμουδιέρες, πλεκτά και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι όλα αυτά τα πράγματα είναι χειροποίητα από τα παιδιά του «Μα…ζει» τα οποία τα προετοιμάζουν όλο το χρόνο με πολύ προσπάθεια και αγάπη διότι λατρεύουν αυτό που κάνουν. Πιο πολύ λατρεύουν να τα προσφέρουν στον κόσμο διότι πιστεύουν πως προσφέρουν και αυτοί κάτι σημαντικό. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που συμμετέχουν στο bazaar.

Συμμετέχοντες είναι τα παιδιά από το «Μα…ζει» με τους γονείς τους όπου παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταφέρνουν να μαθαίνουν κάποια πράγματα μέσα από αυτό όπως το πόσο σημαντικό είναι να συνεργάζεσαι με κάποιον αλλά και πως μπορείς να ανταμειφτείς μέσα από τους κόπους που έχεις κάνει για να δημιουργήσεις όλο αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο αυτό τον αγώνα συμμετέχει όλο το σωματείο δίνοντας οδηγίες αλλά και βοηθώντας στο παζάρι παιδιά και γονείς ώστε όχι μόνο να μάθουν την αξία του να δουλεύεις αλλά και στο πως να έρθεις πιο κοντά και να επικοινωνήσεις καλύτερα με αυτά τα ιδιαίτερα παιδιά.

Όλοι οι δημιουργοί είναι ξεχωριστοί. Μόλις τους πλησιάσεις και μιλήσεις μαζί τους ή τους ρωτήσεις για αυτά που έχουν δημιουργήσει θα ενθουσιαστείς. Ιδίως για το ενδιαφέρον τους για το δικό τους παζάρι. Μαζί με τους γονείς τους, οι οποίοι ήταν απλοί παρατηρητές τα κατάφερναν μια χαρά χωρίς να πάει κάτι στραβά. Τα πάντα ήταν τέλεια. Σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη δράση μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα χρήματα αλλά και πως να δουλεύεις με άλλα άτομα αλλά και γενικά να έχουν την επαφή με τον κόσμο αλλά και ο κόσμος με αυτά τα παιδιά.

Τα Bazaar που γίνονται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι η μοναδική πηγή εσόδων για την αγορά υλικών του Σωματείου, όπως μάθαμε μετά από συνομιλία μας με το ΔΣ του Σωματείου, και επίσης βοήθεια για κάποιες οικογένειες να περάσουν καλύτερες γιορτές. έσοδα του παζαριού δίνονται στα παιδιά μας, σαν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χαρτζιλίκι. «Έχει γίνει πρόταση από το β δημοτικό διαμέρισμα σε συνεργασία με το ΜΑ..ζει, και το Δήμο, να ορισθούν στο διηνεκές οι ημέρες που θα συμφωνήσουν για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα,γιατί το «ΜΑ… Ζει» δουλεύει, δεν άπλωσε ποτέ το χέρι του,δεν ζήτησε χρήματα, και κάθε χρόνο από το Σεπτέμβρη δουλεύουμε για το παζάρι του Δεκεμβρίου, και από το Γενάρη για το παζάρι του Πάσχα» μας είπαν και συνέχισαν λέγοντάς μας πως «Λειτουργούμε προεπαγγελματικά, στόχος είναι εκείνα που θα μπορέσουν να πάρουν τη θέση τους στο συνεταιρισμό, έτσι ώστε να έχουν εργασιακή ένταξη μια και το ΜΑ… Ζει, πρεσβεύει ότι η κοινωνία μας είναι πολυμορφική και η εργασία είναι προνόμιο όλων που θέλουν και μπορούν ανεξαρτήτως δυσκολιών με απόλυτο σεβασμό όμως σ” αυτές

Το μήνυμα του Μα..ζει για φέτος είναι υγεία, αισιοδοξία, πείσμα και moto ζωής (κανένας δεν περισσεύει, φτάνει να θέλεις και να παλεύεις γι αυτό)».

Λίγα λόγια για το «Μα…ζει»

Το «ΜΑ…ΖΕΙ» είναι ο πρώτος συνεταιρισμός ένταξης ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων του Πειραιά (Α0077). Έχει έδρα του την Κυπαρρισίας 23, Πειραιάς και μοναδικό πρατήριο πώλησης(ο χώρος έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πειραιά) τη Βασιλέως Γεωργίου 6, Πειραιάς.

Το «ΜΑ…ΖΕΙ» δραστηριοποιείται στις χειροποίητες κατασκευές με πηλό, ξύλο, μέταλλο και ύφασμα, στα χειροποίητα είδη βάπτισης, γάμου, στο χειροποίητο κόσμημα, στα γούρια, ημερολόγια και εποχιακά είδη.

Το bazaar θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016.

Δείτε τις φωτογραφίες:

bazaar2

bazaar3

bazaar4

bazaar5

bazaar6

bazaar7

bazaar9

bazaar10

bazaar11

bazaar12

bazaar13

bazaar14

bazaar15

bazaar16

bazaar17

bazaar18

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ