Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Χαϊδαρίου: Σχόλια για το επείγον έγγραφο του Πάνου Σκουρλέτη για τα αποθεματικά των Δήμων

 Breaking News

Δήμος Χαϊδαρίου: Σχόλια για το επείγον έγγραφο του Πάνου Σκουρλέτη για τα αποθεματικά των Δήμων
20 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε δήλωση του κάνει σχόλια σχετικά με το επείγον έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με τα Αποθεματικά των Δήμων. Στην δήλωση αναφέρει ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο όπως το 2015 και ότι τα οικονομικά στοιχεία του δήμου είναι γνωστά στο υπουργείο. Επίσης υπενθυμίζεται ότι και πριν δύο χρόνια πάρθηκαν τα χρήματα από τους δήμους δημιουργώντας μεγάλες εντάσεις.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η κυβέρνηση ζητά ξανά τα αποθεματικά των δήμων, όπως έκανε και το 2015. Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, αφού με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καλεί το δήμο (όπως και τους υπόλοιπους δήμους και Περιφέρειες της χώρας) να αποστείλει μέχρι τις 16 Δεκέμβρη οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ.

Τα οικονομικά στοιχεία είναι γνωστά στο υπουργείο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που συντάχθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το επόμενο έτος, στον οποίον καθορίστηκαν οι ανάγκες του Δήμου μας και το Τεχνικό Πρόγραμμα, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα εντοπισμένα προβλήματα που υπάρχουν, με έργα που θα γίνουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και προ δύο χρόνων πάρθηκαν με το «έτσι θέλω», εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους Δήμους και άλλους κρατικούς φορείς, γεγονός που όξυνε όλα τα μέτωπα στη λειτουργία των Δήμων δημιουργώντας κενά στις υπηρεσίες και τις υποδομές, η έλλειψη των οποίων βάρυνε τον ίδιο το λαό.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει με την πολιτική της να φορτώνει τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα, προσπαθώντας αυτή τη φορά να βάλει ξανά χέρι στα αποθεματικά των Δήμων.

Τα αποθεματικά κάθε Δήμου διαμορφώνονται από το υστέρημα των Δημοτών, γι’ αυτό δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία δέσμευση χρημάτων. Αυτά τα χρήματα πρέπει να εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες και όχι το χρέος προς τους δανειστές. Άλλωστε το χρέος το δημιούργησε ο καπιταλισμός με την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων και ο όχι ο φτωχός μεροκαματιάρης εργαζόμενος. Από αυτή την άποψη είναι άδικο να ζητάνε από το λαό να πληρώσει τα σπασμένα!

Σαν Δημοτική Αρχή δεν θα βάλουμε πλάτη στην αρπαγή των αποθεματικών των Δήμων.

ΔΕ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Αντιθέτως, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή εναντίωσης στη πολιτική της εξαθλίωσης και της μιζέριας που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εφαρμόζει. Σταθερά διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ