Εφημερίδα Κοινωνική

Ανακοίνωση από τον Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αύξηση της φορολογίας των Ελλήνων ναυτικών

 Breaking News

Ανακοίνωση από τον Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αύξηση της φορολογίας των Ελλήνων ναυτικών
02 Δεκεμβρίου 2016

Σε ανακοίνωση από τον Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και την αποδοχή τους στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών / αύξηση της φορολογίας των Ελλήνων ναυτικών. Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση δίνει τους λόγους που είναι αντίθετο σε όλο αυτό αλλά και τονίζει για τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης όπου μπορεί να υπήρχε μεγάλο έλλειμμα ποτέ όμως δεν «άγγιξε» αυτό τον κλάδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/AΝΕΛ για μια ακόμη φορά φαίνεται ανεπαρκής και επικίνδυνη καθώς αποδέχεται την κατάργηση των φοροαπαλλαγών / αύξηση της φορολογίας των Ελλήνων ναυτικών καταστρέφοντας έτσι έναν υγιή κλάδο με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας, όπως είναι ο κλάδος της ναυτιλίας. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αντισταθμίσει την ανικανότητα και αποτυχία της για έσοδα από την τιθάσευση της φοροδιαφυγής των «εχόντων» και της λαθρεμπορίας καυσίμων, προς όφελος των λιγότερο προνομιούχων, τους οποίους στην ουσία τιμωρεί με τις επιλογές της.

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως αντίθετο με αυτή την εξέλιξη διότι:

• δεν οδηγεί σε δίκαιη φορολόγηση λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος,

• μπορεί να οδηγεί σε διπλή φορολόγηση των Ελλήνων ναυτικών που απασχολούνται σε πλοία που φέρουν σημαία τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) για τις οποίες δεν υφίστανται διακρατικές φορολογικές συμφωνίες,

• δημιουργεί καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού και άνισης μεταχείρισης τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο λόγω ύπαρξης διαφορετικών και ετεροβαρών εθνικών φορολογικών πολιτικών που σαφώς επιβαρύνει την Ελληνική ναυτιλία με ένα άδικο συγκριτικό μειονέκτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ τόσο κατά τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης με το έλλειμμα των 36 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο και κατά την περίοδο του δευτέρου μνημονίου δεν διανοήθηκε να καταστρέψει, παρά τις πιέσεις της τρόικας, έναν βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση, στηρίζοντας τους Έλληνες ναυτικούς και το εισόδημά τους.

Η επιπολαιότητα και αφροσύνη των επιλογών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/AΝΕΛ μας οδηγεί για μια ακόμη φορά σε περαιτέρω μείωση των δημοσίων εσόδων και αύξηση της ανεργίας καθώς δεν αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες της ναυτιλιακής δραστηριότητας και τον κίνδυνο «μετανάστευσης» ναυτικών, πλοίων και εταιρειών με ότι αυτό συνεπάγεται για το φαύλο κύκλο της ύφεσης στον οποίο διατηρούν την Ελληνική οικονομία».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ