Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΡΑΜΠάλα τα ανοιχτά θέματα του Πειραιά – Αλλαγές υπουργών και πολιτικές εξελίξεις φέρνουν τα πάνω – κάτω!

 Breaking News

ΤΡΑΜΠάλα τα ανοιχτά θέματα του Πειραιά – Αλλαγές υπουργών και πολιτικές εξελίξεις φέρνουν τα πάνω – κάτω!
10 Νοεμβρίου 2016

Η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, η εξωτερική πολιτική, ο ανασχηματισμός, για ακόμη μια φορά μας βγάζουν εκτός πλαισίου καθημερινών προβλημάτων. Την ώρα που κάτι πάει να «περπατήσει» σε αυτή τη χώρα, να δοθεί λύση ή να ακουστεί κάποιο πρόβλημα, ο «μαγνήτης» μας τραβάει «εκτός». Ξεχάστε λοιπόν πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια, φτώχεια, πλημμύρες από ξαφνικές νεροποντές… Έχουμε ΤΡΑΜΠ! Και σε λίγες μέρες ΟΜΠΑΜΑ! Και βεβαίως ανασχηματισμό! Οι υπουργοί άλλαξαν. Άντε πάλι από την αρχή, να χτυπάς πόρτες για να λύσεις ανοιχτά θέματα του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μίλησε ξεκάθαρα πριν μερικές μέρες: «Έχουμε πέσει σε δύσκολες συγκυρίες. Εκλογές, δημοψηφίσματα, ανασχηματισμούς, έκτακτα πολιτικά γεγονότα. Μας πήγαν πίσω, αλλά προσπαθούμε». Όλα τα θέματα από την αρχή. Για παράδειγμα, Μικρολίμανο, η ανάπλαση του οποίου κολλάει σε γραφειοκρατικά γρανάζια: Άντε να πιέσεις πάλι τις διαδικασίες. Δικαστήρια Πειραιά, που προορίζονται για το γιαπί της Ραλλείου: Ξανά να ενημερώσεις την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για να τρέξει το θέμα. Πού να βρεις απαντήσεις στο «διασπασμένο» ΥΠΕΣ για το θέμα των παροδίων στα Καμίνια, που τους πνίγουν τα ειδοποιητήρια οφειλών και τα κατασχετήρια; Σε ποιον (πάλι) να ζητήσεις λύση και “προοπτική” για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, ώστε να αποκτήσει ο Πειραιάς έναν μεγάλο πνεύμονα πρασίνου που τόσο έχει ανάγκη; Ποια πόρτα να χτυπήσεις (ξανά) για το χρέος του Δήμου, την στελέχωση των υπηρεσιών με υπαλλήλους, τις υποδομές στο Λιμάνι, τη νέα μελέτη για το κυκλοφοριακό;

(Τραμπ)άλα σε υπουργικά γραφεία, πότε πάνω, πότε κάτω και όλα στο «περίμενε». Ο δήμαρχος Πειραιά έχει παραδεχτεί ότι επιλέγει ένα πιο ήπιο προφίλ από ένα πιο συγκρουσιακό προφίλ καθώς αυτό, όπως λέει, είναι πιο αποδοτικό απέναντι σε εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Πριν λίγες μέρες είπε: «Ναι, θα μπορούσα να είχα κλείσει το λιμάνι, θα μπορούσα να είχα κλείσει το Δήμο και την είσοδο του ΥΠΕΣ, αλλά δεν είναι αυτή η δική μου φιλοσοφία. Δεν κερδίζεις έτσι πράγματα, μόνο γεμίζεις στήλες εφημερίδων». Κατά τα άλλα, σε υπουργεία και οργανισμούς «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Η δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή στη θέση της και στο πρόγραμμά της. Αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Για να κλείσουμε μελωδικά, μια που μιλάμε για Μανωλιό, Τραμπ και Πειραιά, μας ήρθε στο μυαλό αυτό το ωραίο τραγούδι για τον «Τραμπαρίφα» (Να ξεκαθαρίσουμε: Δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα, αλλά σε καταστάσεις). Για την ιστορία, ο Μανώλης Τραμπαρίφας, οδηγός ταξί του Μιχάλη Σουγιούλ, απαθανατίστηκε στο τραγούδι «Ο Τραμπαρίφας (Το κορίτσι θέλει θάλασσα )» του 1951, που συνέθεσε ο Χρήστος Γιαννακόπουλος και ο Αλέκος Σακελλάριος, όταν τους ζήτησε να γράψουν ένα τραγούδι γι” αυτόν. «Βρε Μανώλη Τραμπαρίφα βάλε τη διπλή ταρίφα… Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα κι εγώ ποτέ χατίρι δεν του χάλασα… Απόψε που υπάρχουνε τα τάλιρα… ρε μάγκες θα οργώσουμε τα Φάληρα». Σχόλιο: Μόνο που τα τάλιρα στερέψανε, τα Φάληρα “αναπλάθονται”, οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, το κορίτσι… πήρε σπίρτα και η θάλασσα (μέσω Cosco) φέρνει την ανάπτυξη. Τράμπ και ξερό ψωμί!


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ