Εφημερίδα Κοινωνική

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Νίκαιας

 Breaking News

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Νίκαιας
23 Νοεμβρίου 2016

Στάση εργασίας έχει προκηρύξει Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στις 25 Νοεμβρίου από 12 – 2 το μεσημέρι και καλεί όλους στη συγκέντρωση με στόχο να σταματήσουν το κλείσιμο της ενδοκρινολογικής του νοσοκομείου Νίκαιας. Ενώ ζητούν να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) το Ενδοκρινολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, γιατί αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης ο διευθυντής ιατρός. Στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα αυτή τη στιγμή υπηρετούν, εκτός από τον διευθυντή, 2 επικουρικοί ιατροί. Μία απ’ αυτούς, μάλιστα, με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, απολύεται στις 25 Νοέμβρη, διότι δεν ανανεώνεται η σύμβαση της.

Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες κόσμου στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, παρακολουθεί χρόνια περιστατικά, καλύπτει ενδοκρινολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου. Παρόμοια έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, όπως οι Παθολογικές κλινικές, η Αιμοδοσία, τα Εργαστήρια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν λόγω της σταδιακής απόλυσης των επικουρικών ιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα. Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνούς εργαζόμενους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, η κερδοφορία των λίγων.

Το παράδειγμα της ενδοκρινολογικής κλινικής αν και είναι χαρακτηριστικό σίγουρα δεν είναι το μοναδικό. Δεκάδες τμήματα λειτουργούν οριακά, βασίζονται σε επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Όπως αναφέρει η ΔΗΠΑΚ δεν θα ανεχτούν να κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού γι αυτό παλεύουν μαζί με τους ασθενείς, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της έλλειψης προσωπικού και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενο διεκδικούν να καλυφθεί άμεσα η θέση του διευθυντή της Ενδοκρινολογικής, να ενισχυθεί η Ενδοκρινολογική Κλινική με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός, τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις και τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ