Εφημερίδα Κοινωνική

Πρόσωπα της Ναυτιλίας – Εντυπωσιακή παρουσίαση λευκώματος

 Breaking News

Πρόσωπα της Ναυτιλίας – Εντυπωσιακή παρουσίαση λευκώματος
25 Νοεμβρίου 2016

Σε μία μοναδική εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, η εκδοτική εταιρεία VAPORIA SMPC και η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Πηνελόπη Κωνσταντίνου παρουσίασε τον Α΄τόμο του λευκώματος «ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ». Η όμορφη αυτή γιορτή για τον κόσμο της ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στον Πειραιά. Για το πραγματικά υπέροχο λεύκωμα μίλησαν ο κος Βασίλης Κορκίδης – Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, η κα Ειρήνη Νταϊφά – Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, ο κος Σαράντος Καργάκος – Ιστορικός και Συγγραφέας και ο κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος – Εκδότης και Συγγραφέας.

Η κα Νταϊφά, μίλησε για τον πατέρα της Σταύρο Νταϊφά, την πορεία του και τη πολύτιμη προσφορά του στο χώρο της Ναυτιλίας.

Στον χαιρετισμό της είπε:

«Θα ήθελα, πρωτίστως, να σας ευχαριστήσω όλους, που βρισκόμαστε απόψε, στον ωραιότατο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, για να τιμήσουμε την παρουσίαση της Εκδοτικής Εταιρείας «VAPORIA» SMPC, του Α΄τόμου του λευκώματος «ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ»!

Αποτελεί για εμένα μεγάλη χαρά και τιμή, η πρόσκληση να είμαι εκ των παρουσιαστών του λευκώματος, μια και στα «ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ» αυτού του τόμου, περιλαμβάνεται και η πορεία του πατέρα μου, αείμνηστου Σταύρου Νταϊφά, όπου και γίνεται εκτενής αναφορά στην προσωπικότητά του, αλλά και στην προσφορά του ιδίου και της επιχείρησής μας στην Ελληνική Ναυτιλία!

Αποτελεί κοινό τόπο, για όλους όσους βρίσκονται απόψε εδώ, ότι ζούμε μία παρατεταμένη περίοδο Παγκόσμιας Οικονομικής, αλλά και Κοινωνικοπολιτικής ύφεσης, που επηρεάζει όπως είναι φυσικό, και την Ναυτιλία τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα. Παρά το δυσμενές αυτό περιβάλλον, οι Έλληνες πλοιοκτήτες ανθίστανται και παραμένουν ανταγωνιστικοί, στηριζόμενοι στα επιτεύγματα που η ιστορία των Ελλήνων έχει να επιδείξει στην Ναυτιλία, σε δύσκολους καιρούς, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο σταθερά στο μέλλον, που απαιτεί κινήσεις υψηλού ρίσκου αλλά και σύνεσης, στηριγμένες στην λογική, την εργατικότητα και την βαθιά γνώση του αντικειμένου!

Η Ελληνική Ναυτιλιακή Οικογένεια, έχει πλήρη συνείδηση της συμβολής της στην ανάπτυξη, τόσο στον Οικονομικό και Κοινωνικό τομέα όσο και στον Περιβαλλοντικό. Συμβάλλει τα μέγιστα, στην Οικονομική ευρωστία της χώρας και στηρίζει τους ανθρώπους, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην θάλασσα και στην στεριά. Προτεραιότητα άλλωστε, της Ελληνικής Πλοιοκτησίας, αποτελεί η διατήρηση της Ναυτοσύνης των Ελλήνων, αλλά και η Επιστημονική και Τεχνολογική κατάρτιση άξιων στελεχών, που θα μπορούν να υποστηρίζουν την λειτουργία του στόλου της. Έχει γίνει πλέον από όλους αποδεκτό, ότι η λειτουργία ενός πλοίου εκτός από την άριστη γνώση του εξοπλισμού και των συστημάτων του, απαιτεί να χρησιμοποιείται με τέτοιον τρόπο, ώστε να προκύπτουν μακροπρόθεσμα οφέλη σε θέματα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας. Επομένως σε αυτήν την δύσκολη, και, για την Ναυτιλία περίοδο, μία Επιχείρηση που θέλει να είναι βιώσιμη, ασφαλής και υπεύθυνη, πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία, που να την χειρίζονται άνθρωποι με γνώση, στο σωστό περιβάλλον!

Οι σύγχρονες απαιτήσεις μιας Ναυτιλιακής Επιχείρησης, πιστεύω ότι καθιστούν την παρουσία των γυναικών ακόμα πιο απαραίτητη!

Αν και θεωρώ πως η γυναίκα δεν ήταν ποτέ ξένη προς τα έργα της θάλασσας. Μια αντικειμενική ματιά, θα αναγνωρίσει την δημιουργική συμβολή των γυναικών, με ικανότητες, σθένος και επιδόσεις, σε κάθε τι που έχει συνάφεια με την διαχείριση και την κίνηση του πλοίου. Όταν βέβαια μπήκα και εγώ, ενεργά στην Ναυτιλία, ο χώρος είχε αρχίσει μόλις να αποδέχεται, με αρκετή δυσκολία, την παρουσία των γυναικών, και για όλους, ήμουν πάντα «η κόρη του Νταϊφά»!

Η κοινωνία ήταν πιο συντηρητική, ο χώρος της Ναυτιλίας εντελώς «κλειστός» και οι προκαταλήψεις λειτουργούσαν σίγουρα ανασταλτικά. Σήμερα, η συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις βαθμίδες, έχει ενισχυθεί σημαντικά και χάρη στις σκληρές δοκιμασίες δουλειάς και πρακτικής εξάσκησης, όλο και περισσότερες γυναίκες βρισκόμαστε σε θέσεις αυξημένης ευθύνης και λήψης, σοβαρότατων, αποφάσεων! Μπορεί, βέβαια, για όλους στον Ναυτιλιακό χώρο, όπως προ-είπα, να ήμουν «η κόρη του Σταύρου Νταϊφά», αλλά δεν υπήρχε και μεγαλύτερη τύχη από αυτό! Όλα μου τα μαθήματα τα πήρα από τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟ! Από έναν ΤΟΛΜΗΡΟ και ΓΕΝΝΑΙΟ «ΑΡΧΟΝΤΑ» της Ελληνικής Ναυτιλίας που αγαπούσε πολύ τις γυναίκες και τις εμπιστευόταν!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως είμαστε η πρώτη Ναυτιλιακή Εταιρεία στην Ελλάδα, που επιλέξαμε να τοποθετήσουμε μαρκόνισα γυναίκα σε βαπόρι μας. Το έργο του πατέρα μου είναι πάντα εδώ, μέσα στην ψυχή μου και όσων ανθρώπων τον έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του! Ο αείμνηστος Σταύρος Νταϊφάς, ήταν ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΚΕΡΑΙΟΣ! ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ,ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΣ και ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ!

Αγαπούσε την ζωή και ήταν γεμάτος ανθρωπιά, συμπόνια, κατανόηση, φιλανθρωπία, κι έναν αστείρευτο συναισθηματικό κόσμο, που ήξερε να προστατεύει, χρησιμοποιώντας ένα προσωπείο σκληρού έως και αδιάλλακτου, απέναντι στους « αδιάκριτους…». Αγαπούσε ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και ήθελε πάντα, με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια που τον διέκριναν, να τους διηγείται τις εμπειρίες του για να αποκτούν γνώσεις και να αποφύγουν, όσο γινόταν, λάθη. Αυτός είναι και ο λόγος που αισθάνομαι τόση υπερηφάνεια, μετά την τιμή που μου έκαναν τα Μέλη της Ναυτιλιακής Οικογένειας, να με εκλέξουν Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, όταν ακόμα και τώρα, φίλοι μου και παιδιά φίλων του πατέρα μου, μου εξομολογούνται ότι: «Πήγαιναν στην Ναυτιλιακή Λέσχη, όχι για να φάνε και να κουβεντιάσουν, αλλά για να ακούσουν τον Νταϊφά να μιλάει!..»!

Άπειρες οι αναμνήσεις και οι σκηνές με πρωταγωνιστή τον πατέρα μου που θα μπορούσα να διηγούμαι για μέρες, για να τον σκιαγραφήσω καλύτερα. Πολλοί από τους παρισταμένους τον ξέρατε προσωπικά και οι υπόλοιποι ακούτε σίγουρα πολλά για την φήμη του στον χώρο της Ναυτιλίας και όχι μόνο… Ας μην ξεχνάμε και τον μεγάλο του έρωτα: ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Τολμηρός, ακραίος αλλά και συνετός! Ατίθασος αλλά και πειθαρχημένος! Το μεγάλο του προτέρημα: Ο λόγος του και ο κώδικας τιμής του που ήταν αξίες αδιαπραγμάτευτες !

Για εμένα, ο Σταύρος Νταϊφάς δεν ήταν μόνο ο πατέρας μου!

Ήταν και ένας μοναδικός φίλος και ο πιο χαρισματικός συμβουλάτορας και δάσκαλος!

Σας ευχαριστώ πολύ!»

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Νεκτάριος Σαντορινίος, ο Πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος Νέας Δεξιάς κος Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Δήμαρχος Άνδρου κος Θεοδόσης Σουσούδης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κος Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο εκδότης της εφημερίδας μας Απόστολος Καραμπερόπουλος και πολλοί επώνυμοι από τον εφοπλιστικό, ναυτιλιακό και δημοσιογραφικό χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

parousiash1_converted

parousiash2_converted

parousiash3_converted

parousiash4_converted

parousiash5_converted

parousiash6_converted

parousiash8_converted

parousiash10_converted

parousiash9_converted

parousiash11_converted

parousiash12_converted


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

ΕΚΛΟΓΕΣ

  Νίκος Χαρδαλιάς – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: Επίσκεψη στον Πειραιά – Ποια θέματα της πόλης έπεσαν στο τραπέζι

Νίκος Χαρδαλιάς – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: Επίσκεψη στον Πειραιά – Ποια θέματα της πόλης έπεσαν στο τραπέζι

Διαβάστε περισσότερα
  Στέλιος Χρονάκης Στεφανάτος – Ψυχολόγος, Τελειόφοιτος Υπαρξιακός Ψυχοθεραπευτής – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη με τον συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Κώστα Μαραγκάκη: Με όραμα και όρεξη για το καλό του δήμου

Στέλιος Χρονάκης Στεφανάτος – Ψυχολόγος, Τελειόφοιτος Υπαρξιακός Ψυχοθεραπευτής – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη με τον συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Κώστα Μαραγκάκη: Με όραμα και όρεξη για το καλό του δήμου

Διαβάστε περισσότερα
  Πέτρος Ψαρράς – Ναυλομεσίτης – Οικονομολόγος – Υποψήφιος Δημοτικός Συμβουλος με τον Πειραιά Νικητή του Γιάννη Μώραλη: Έχω μάθει να αγαπώ την πόλη μου και να σέβομαι τους πολίτες της

Πέτρος Ψαρράς – Ναυλομεσίτης – Οικονομολόγος – Υποψήφιος Δημοτικός Συμβουλος με τον Πειραιά Νικητή του Γιάννη Μώραλη: Έχω μάθει να αγαπώ την πόλη μου και να σέβομαι τους πολίτες της

Διαβάστε περισσότερα
  Γιάννης Σούμπασης – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΙΚΗΤΗΣ: «Να γίνει ο Πειραιάς Πρότυπο Αθλητικής Υπεροχής, Ανάπτυξης και Ευημερίας»

Γιάννης Σούμπασης – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΙΚΗΤΗΣ: «Να γίνει ο Πειραιάς Πρότυπο Αθλητικής Υπεροχής, Ανάπτυξης και Ευημερίας»

Διαβάστε περισσότερα
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ