Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνα διάλυσης στο Νοσοκομείο της Ικαρίας

 Breaking News

ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνα διάλυσης στο Νοσοκομείο της Ικαρίας
17 Νοεμβρίου 2016

Για εικόνα διάλυσης στο Νοσοκομείο της Ικαρίας κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και οι φορείς του νησιού έξω από το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή στις 11π.μ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο δευτεροβάθμιο Γενικό Νοσοκομείο 40 κλινών, υπηρετούν 90 υπάλληλοι στο σύνολό τους, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.

Ειδικότερα, σημειώνει πως είναι συνεχείς οι μετακινήσεις αγροτικών ιατρών από το Νοσοκομείο, προκειμένου να λειτουργήσει το Κ.Υ. ΕΥΔΗΛΟΥ και το αγροτικό ιατρείο στους Φούρνους.

Αναφέρει ακόμη πως:

Στο νοσοκομείο δεν γίνονται τοκετοί λόγω έλλειψης παιδιάτρου, αν και υπάρχει μαιευτήρας. Οι περισσότεροι τοκετοί γίνονται στα ιδιωτικά Μαιευτήρια. Ο προγεννητικός έλεγχος γίνεται σε Ιδιωτικά Κέντρα επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για όλες τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για εξετάσεις θυρεοειδούς και για πολλές άλλες βιοχημικές εξετάσεις.

Δεν γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος απαραίτητος για την ασφάλεια των ασθενών. Δεν γίνεται έλεγχος για λοιμώδη νοσήματα (HBV, HCV, HIV) λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Αν και υπάρχει χειρουργός (αναμένεται και δεύτερος), δεν χειρουργούνται ούτε απλά χειρουργεία όπως σκωληκοειδεκτομές, χολές λόγω έλλειψης υλικών. Αναγκάζονται οι ασθενείς να απευθύνονται σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων ή να πληρώνουν Ιδιωτικά Κέντρα.

Τα Ενδοσκοπικά εργαστήρια είναι ιδιωτικά. Οι Νοσηλευόμενοι ασθενείς μεταφέρονται στα ιδιωτικά εργαστήρια και πληρώνουν από την τσέπη τους.

Στο νοσοκομείο ενώ υπάρχει αναισθησιολόγος δεν υπάρχει αναπνευστήρας. Υπάρχει ένα μικρό αναπνευστηράκι φορητό και προσπαθούν με αmbu έως ότου γίνει η αεροδιακομιδή. Μεγάλος ο κίνδυνος για τους ασθενείς.

Δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απευθύνονται σε Ιδιωτικά Κέντρα.

Δεν υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα οι ασθενείς που είναι αρκετοί να πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο της Σάμου ή να μετακομίζουν οικογενειακώς στην Αθήνα. Όταν δεν έχει πλοίο λόγω κακοκαιρίας, δεν μπορούν να φτάσουν για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Σάμου. Κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους, λόγω σοβαρών επιπλοκών.

Το καλοκαίρι που αυξάνεται ο πληθυσμός λόγω τουρισμού οι κίνδυνοι για τη ζωή των ασθενών πολλαπλασιάζονται. Η ιδιωτική υγεία ανθεί στο νησί!!!

Οι αεροδιακομιδές είναι συχνότατες.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ