Εφημερίδα Κοινωνική

Οργή κατοίκων στη συγκέντρωση ΚΑΤΑ της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων πίσω από το Θεμιστόκλειο (φωτο)

 Breaking News

Οργή κατοίκων στη συγκέντρωση ΚΑΤΑ της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων πίσω από το Θεμιστόκλειο (φωτο)
17 Νοεμβρίου 2016

Πλήθος πολιτών βρέθηκε σήμερα στη συμβολή των οδών Σπάρτης 163 και Γυθείου, εκεί που όπως σας ενημέρωσε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, υπάρχει επιθυμία από την ΜΚΟ Praksis να φτιαχτεί ένα Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ή όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής ένα… “hot spot”. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες και η οργή των κατοίκων «ξέσπασε» εναντίον της δημοτικής Αρχής που όπως είπαν, «δεν ασχολήθηκε με το θέμα» και «τους θυμάται μόνο όταν θέλει την ψήφο τους»! Όλοι περίμεναν τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ή κάποιον εκπρόσωπο της ΜΚΟ Praksis (αφού είχε προηγηθεί μήνυση στο αστυνομικό τμήμα). Κανένας όμως από αυτούς δεν θέλησε να πάει στη συγκέντρωση για να δώσει εξηγήσεις.

Από την δημοτική Αρχή, το «παρών» έδωσε ο αντιδήμαρχος Δόμησης Κυριάκος Σιγαλάκος, ο οποίος έγινε δέκτης έντονων διαμαρτυριών. Ο ίδιος επικαλούμενος το «γράμμα του νόμου» είπε στους κατοίκους ότι θα τοιχοκολληθεί η εντολή διακοπής εργασιών και ότι ο δήμαρχος βρίσκεται στο εξωτερικό αλλά είναι ενήμερος για το θέμα. Ακολούθως, ο Κ. Σιγαλάκος συνομίλησε με τον δικηγόρο της ΜΚΟ Praksis, ο οποίος τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρέστη και ο βουλευτής Α’ Πειραιά της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος. Αμέσως συγκεντρώθηκε δίπλα του πλήθος κόσμου ζητώντας του να παρέμβει. Ο ίδιος είπε ότι θα μιλήσει άμεσα με τον δήμαρχο, θα ενημερώσει όλους τους βουλευτές του Πειραιά και θα ζητήσει κοινή σύσκεψη παρουσία επιτροπής κατοίκων. Δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε η αντιπολίτευση του Δήμου Πειραιά. Τάσος Κάρλες, Γρηγόρης Καψοκόλης, Γιώργος Βοιδονικόλας, (οι οποίοι και εκλέγονται από το λαό του 5ου διαμερίσματος), πήγαν στο σημείο για να εκτιμήσουν με τα μάτια τους την κατάσταση και να συνομιλήσουν με τον κόσμο. Άκουσαν με προσοχή όσα τους είπαν και υποσχέθηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να μεταφέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Λίγο πιο πέρα, συγκεντρώνονταν υπογραφές διαμαρτυρίας από κατοίκους και όλοι μαζί δεσμεύτηκαν για νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

praksis

praksis2

praksis3

praksis4

praksis5

praksis6

 

Του Κώστα Παναγιωτάκη

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ